XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Bečeja počeli pripreme za novu sezonu

Uvek raspoložen: trener - igrač Bečeja Veselin Džigurski (foto: V. Jankov)

Odbojka je decenijama, neopravdano, bila u zapećku bečejske sportske javnosti, ali se u poslednjih nekoliko godina biranim rečima govori o ovom atraktivnom sportu. Razumljivo, jer se kraj Tise pojavila generacija talentovanih odbojkaša, ali i ljudi, poput preduzetnika Vase Džigurskog ili Stevana Rakića, koji su osetili potrebu da pomognu klubu. Ekspresno se stiglo do Prve B lige, onda se platio danak mladosti u vidu povratka u regionalne vode. Minula (ne)završena sezona omogućila je Bečejcima trijumfalni povratak u prvoligaško B društvo bez izgubljene utakmice. Osokoljeni novim uspehom, mladići sa Tise su počeli pripreme i s nestrpljenjem čekaju novu sezonu.

- Zvuči pomalo preteciozno, ali naše ambicije nisu vezane za opstanak, već ćemo napasti vrh. Možda je prevelik zalogaj Prva A liga, ali ako ne pokušamo, nikad nećemo biti načisto da li smo mogli ili ne. Ubeđen sam daćemo sastaviti i spremitiekipu da se bori za vrh prvoligaškog B karavana, a da li ćemo uspeti zavisi od mnogo faktora, trezveno razmišlja trener-igrač Bečejaca Veselin Džigurski.

Nova faza rada počela je 3. avgusta. Niko od dece sa Tise nije napustio klub, a posle dve sezonevratio se Vlastimir Lukić iz Novog Sada. Priključio se i Milan Aćimov, koji je ranije već nosio dres bečejskog kluba. Od trojice igrača sa strane, dogovoren je ostanak iskusnog korektora Miroslava Mirkovića, dok se sa Mladenom Brkićem i Branislavom Vojinovićem, koji su svojim iskustvom mnogo doprineli blistavoj minuloj sezoni, još razgovara u vezi nastavka saradnje.

- Prelazni rok je u toku i tražimo najbolja rešenja. Na putu smo realizacije transfera s jednim mladim igračem, primačem i članom juniorske selekcije Crne Gore, ali su se isprečili aktuelni papirološki problemi. Očekujem da u što kraćem roku razrešimo to pitanje, kao i kompletiranje sastava. Inače, postojeći kadar redovno radi dva puta dnevno po dva sata. U jutarnjim satima se radi na sticanju fizičke spreme i u sali, a uveče je druženje s loptom u sali. Imamo dosta vremena za pripreme i samo da nas zdravlje posluži sve će biti u redu, zaključuje Veselin Džigurski.

Kako sada stvari stoje, nova sezona trebalo vi da krene početkom oktobra. Pored svakodnevnog rada 12 igrača u sadržajima pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise, u planu je i igranje desetak kontrolnih utakmica s klubovima iz okoline. I dok trener Veselin Džigurski i igrači jure formu, aktivnost rukovodstva kluba usredsređena je na angažovanje pojačanja, obezbeđenja uslova za rad i, što je možda i najveći izazov, stvaranje uslova za takmičenje. Prva B liga je, s finansijske strane, vrlo izazovno takmičenje. Samo je Futog relativno blizo, ostali, čak i vojvođanski klubovi, Bavanište i Vršac su udaljeni, a da ne govorimo o Aranđelovcu, Ivanjici, Kosovskoj Mitrovici, Kuršumliji, Loznici, Mladenovcu, Prokuplju i Užicu.                                   


Vojvodina NS Seme 2 2 : 3 Bečej
Sombor 0 : 3 Partizan
Dunav Volley 3 : 0 Proleter
Mladost (BP) 1 : 3 Srem Eaton
Kulpin 3 : 0 Mladost (NP)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bečej 15 15 0 41
2 Kulpin 15 14 1 40
3 Vojvodina NS Seme 2 15 11 4 32
4 Dunav Volley 15 8 7 27
5 Partizan 15 8 7 23
6 Srem Eaton 15 7 8 23
7 Mladost (NP) 15 5 10 15
8 Mladost (BP) 15 3 12 10
9 Proleter 15 2 13 8
10 Sombor 15 2 13 6