XS
SM
MD
LG

Bečejci se vratili u Prvu B ligu

Zaslužen povratak u Prvu B ligu

Izvršni odbor i Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije, zajedno s direktorima takmičenja, doneli su na elektronskoj sednici odluku da se prekidaju i smatraju okončanim sva takmičenja. Istovremeno, odlučeno je da se ne igraju kvalifikacije za Prvu B ligu, već su prvaci sve četiri drugoligaške grupe: Bečej (sever), Bukovica Putevi iz Ivanjice (zapad), Toplički vitezovi iz Kuršumlije (istok) i Šumadija iz Aranđelovca (centar) postaji novi članovi Prve B lige, a i predposlednja iz tek okončanog prvenstva Prve B lige Loznica je zadržala status, pa će u novoj sezoni ovaj rang takmičenja brojati 12 ekipa. Prema tome, odbojkaši Bečeja su se, kao prvaci Druge lige – grupa sever, vratili u prvoligaški B karavan.

- Na kraju sezone trebao je da se održi kvalifikacioni turnirs učešćem prvaka četiri drugoligaške grupe,  i predposlednjom ekipom iz Prve B lige, a dve najuspešnije ekipe bi izvadile vizu za viši stepen takmičenja. Ovom odlukom je stavljena tačka na dalje takmičenje i proširenjem Prve Blige na 12 klubova omogućeno je bez kvalifikacija svima da se takmiče u željenom rangu takmičenja. Ova vest nas je obradovala i motivisala da već od ponedeljka, 4. maja, krenemo sa radom. U prvo vreme će to niti na otvorenom, a kada se steknu uslovi prećićemo u salu. Dosta smo se odmarali. Radićemo do jula, onda dati nedelju dana slobodnoi slede priprepreme za novu sezonu, rekao nam je trener-igrač Bečejaca Veselin Džigurski.

Najveći teret izvanrednog uspeha u (ne)završenoj, ali okončanoj, drugoligaškoj konkurenciji izneli su: Mladen Brkić, Branislav Vejinović, Dušan Gajičić, Ognjen Koković, Nebojša Milovac, Miroslav Mirković, Đorđe i Miloš Rakić, Veselin Džigurski, a pripomogli su mladići Ilija Bašić, Marinko Vojnović i Nemanja Grujić. Dodajmo da su Bečejci u 15 odigranih utakmica uknjižili isto toliko pobeda, što je najbolja potvrda konstatacije da su ostvarili izvanredan uspeh. Rano je govoriti o sastavu koji će nositi dres Bečejaca u novoj sezoni, ali najveće pojačanje bi bilo ako bi se, najzad, oporavio od povrede ramena trener – igrač Veselin Džigurski.

Najzad, evo i imena rivala momcima sa Tise u novoj sezoni prvoligaškog B karavana: Banat iz Vršca, Bukovica Putevi iz Ivanjice, Železničar iz Beograda, Karađorđe iz Topole, Kosovska Mitrovica, Loznica, Topličanin iz Prokuplja, Toplički vitezovi iz Kuršumljije, Futog, Užice i Šumadija iz Aranđelovca.


Vojvodina NS Seme 2 2 : 3 Bečej
Sombor 0 : 3 Partizan
Dunav Volley 3 : 0 Proleter
Mladost (BP) 1 : 3 Srem Eaton
Kulpin 3 : 0 Mladost (NP)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bečej 15 15 0 41
2 Kulpin 15 14 1 40
3 Vojvodina NS Seme 2 15 11 4 32
4 Dunav Volley 15 8 7 27
5 Partizan 15 8 7 23
6 Srem Eaton 15 7 8 23
7 Mladost (NP) 15 5 10 15
8 Mladost (BP) 15 3 12 10
9 Proleter 15 2 13 8
10 Sombor 15 2 13 6