XS
SM
MD
LG
26.03.2020 Administrator

Kraljevske krune vs Korona depresija

Foto: RC

Kraljevski klub američkog fudbala Royal Crowns, iz Kraljeva je organizovao online video treninge za decu i mlade. Treninzi bazirani na CrossFit programu u kućnim uslovima, putem interenta, su odličan odgovor na ograničenja koja su nastala zbog korona virusa.

Čim je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju, još 11. marta Kraljevske krune su otkazale sve redovne treninge do daljnjeg. U limitiranim uslovima, nastalim zbog pandemije Covid 19 virusa i uvedenog vanrednog stanja, Kraljevske krune su ipak našle način da njihovi kadeti i pioniri timski treniraju i opet budu na okupu. Ovi treninzi su dizajnirani na osnovu CrossFit programa, prilagođeni da mogu da se rade u kućnim uslovima, a dovoljno intenzivni da mladi sportisti budu u formi. Treneri osim što pripreme i prisutni su online na treningu koji i vode. Krunama je ova ideja došla od roditelja igrača, jedne mame, a tehnička podrška u vidu softvera za video konferencijsku vezu od prof. Gorana Seničića, trenera-veterana ovog kluba, koji inače taj isti program trenutno koristi za školske časove matematike.

Srđan Ćosić, predsednik ovog kraljevačkog kluba o ovome kaže:
"Mnogo toga deluje nemoguće, dok ne probate. Nužda nas je navela da se odlučimo za organizovanje online treninga, ali i ljubav prema sportu i posvećenost našim igračima. Na ovoj inicijativi zahvaljujem se, mami jednog našeg igrača, gospođi Snežani Jovanović. Sada dečaci iz Kraljevskih kruna, ponovo treniraju i što je najvažnije opet su kao tim zajedno. Deci i mladima,  sada kada im je kretanje ograničeno je veoma važno organizovati ovakve i slične programe socijalizacije i bavljenja fizičkim aktivnostima. Planiramo da pozovemo i sve druge mlade i decu, a koji nisu članovi Kruna, da nam se priključe. Dovoljno je da imaju internet i web kameru na telefonu i kompjuteru i dobro došli su. Čuvajmo i starajmo se jedni o drugima, kao što se trudimo da to radimo u Krunama".

U ovakvim teškim vremenima, kraljevčani su odlučili da pomoću internet tehnologije održavaju fizičku formu, ali i da podignu mentalno stanje igrača, kao i timski duh. Važno je ostati zajedno, kao što su Krune do skoro i bile na terenu, tako sada i van njega. Veruju da će tako timski prebroditi ovu krizu i dočekati još jednu pobedu, svih nas.

Treniranje u klubu američkog fudbala je besplatno. U želji da pomognu porodicama svojih sportista u ovim teškim vremenima, Uprava kluba je donela odluka da se članarine ne prilažu.

Kraljevske krune pozivaju sve koji žele da se priključe online, a i inače treninzima, da se jave na e-mail: [email protected]

Kraljevske krune preporučuju i drugim sportskim organizacijama da osmisle slične programe koje mogu realizovati preko  softvera Zoom, koji mogu sa ovog linka besplatno preuzeti i instalirati: https://zoom.us/download

Ovde možete videti video priloge sa ta dva online treninga:

RC Youth U15 Team


RC Flag U13 Team