XS
SM
MD
LG

OK Crvena zvezda ulaže u budućnost

Foto: okcrvenazvezda.com

OK Crvena zvezda značajno je podmladio  sastav i razigravaće u mini ligi za plasman od 7 – 10 mesta. U konkurenciji Jedinstva iz Stare Pazove, Novog Pazara i Ribnice, pokušaće da osvoje prvo mesto. Prošlogodišnje osvajače kupa, odbojkaše Zvezde nismo navikli da gledamo na poziciji daleko od vrha tabele, ali za to postoje opravdani razlozi.

- Nismo uspeli da sačuvamo ekipu iz prošle sezone. Napustilo nas je po isteku ugovora pet bitnih igrača u koncepciji naše igre. Reč je o Pavloviću, Mašuloviću, Petroviću, Jovanoviću... Imali smo peh da se pred početak prvenstva povredi Sinđelić. U situaciji kad smo ostali bez sva četiri srednja blokera, bili smo prisiljeni da idemo u značajno podmlađivanje sastava. Kadeti i juniori su najbolji u Srbijii i kao svojevrsnu nagradu najperspektivnije smo nagradili ulaskom u prvi tim. Talentovani Fet, Nikolić (211cm), Popović, Tadić je već imao nastup u seniorskoj konkurenciji, polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. Nikolića i Meljanca (20) smo silom prilika prekomandovali na mesto srednjeg blokera i rotacija se pokazala uspešnom - naglašava sportski direktor Danilo Mrđa.

Za razliku od "crveno-belih", ostali superligaši su se značajno pojačali iskusnim i proverenim odbojkašima. Upravo zbog toga, liga je dobila na kvalitetu i gledajući bodovni učinak vidi se da su klubovi izjednačeni. Pomenuta konstatacija se odnosi na prvih šest klubova, i ostale koji pripadaju donjem delu tabele, gde se trenutno Crvena zvezda nalazi.

Zvezdino ulaganje u mladost je ulog za budućnost, i od talentovanih igrača se očekuje da za godinu-dve postanu nosioci igre i "crveno-bele" vrate u sam vrh srpske odbojke. Trener Tomislav Kukanjac, koji je prethodnik deset godinaa bio prvi asistent, dobio je  glavnu ulogu i izuzetno odgovoran zadatak da afirmiše mlade nade i vrati Zvezdu na nekadašnje pozicije.  


4 .kolo Mini liga 7-10
Jedinstvo (SP) 0 : 3 Crvena zvezda
Novi Pazar 3 : 0 Ribnica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Novi Pazar 22 9 13 26
2 Crvena zvezda 22 8 14 24
3 Ribnica 22 7 15 21
4 Jedinstvo (SP) 22 4 18 14