XS
SM
MD
LG
07.07.2019 Administrator

Zabrežani odbranili primat

Vidovdanska kajak regata - foto: Milan Ašković

Tradicionalna 29. Vidovdanska regata "Zabrežje 2019" pripala je domaćim kajakašima i kanuistima. U konkurenciji 20 klubova sa oko 350 takmičara, Zabrežje je trijumfovalo ispred Zemuna, BSKa, Marine iz Progara...

Održano je 28 trka u konkurenciji mini kajaka, pionira, kadeta, juniora i seniora. Domaćin je slavio u pet trka i najviše uspeha imali su u kanu disciplinama i kod pionira u kajaku. Zemunci su takođe osvojili pet naslova, a najviše uspeha imali su među najmlađima u mini kajacima koji nisu bodovani za ukupan plasman. BSK je pobedio u tri trke, Marina iz Progara u četiri. Zahvaljujući brojnosti takmičara sa Save, koji su vredno skupljali bodove u svakoj trci, Zabrežje je ubedljivo slavilo ispred konkurenata i zadržalo veliki pehar u svojim vitrinama.

U okviru Vidovdanske regate na programu je kajakaški memorijal "Dragutin Kujunxić Gaga" na stazi od dva kilometra. Pobedio je Zemunac Miloš Šijaković, drugi je bio Nikola Kovačević iz Begeja, treći Danilo Živković iz Pančeva i četvrti Andreja Todorović iz Zabrežja.

Autor: Milan Ašković Obrenovac