XS
SM
MD
LG

Bronzani olimpijski zaveslaj kajakaša Lazara Dubajića

Lazar Dubajić, prvi u četvetcu - foto: lična arhiva

Na nedavno održanoj tradicionalnoj kajakaškoj regati "Olimpijskih nada", u Račicama (Češka), Lazar Dubajić, kadetski reprezentativac i član KKK Zabrežje, osvojio je dve bronzane medalje, u kajaku jednosedu na 200 i u četvercu na 500 metara. Regata u Račicama je u rangu nezvanićnog Svetskog prvenstva, i to su prve medalje za klub sa obale Save. 

Kako nam je rekao predsednik Zabrežana, Dragoslav Obadić, Lazar je slabije startovao, ali je u finišu zahvaljujući sjajnoj tehnici i snazi, povećao broj zaveslaj i domogao se pobedničkog postolja. 

Lazar kajak trenira sedam godina, i zahvaljujući blizini kuće u prilici je da svakodnevno bude na vodi. U tajne kajakaškog sporta uveli su ga treneri Nikola Sabljić i Nikola Obadić. Zadnje dve godine radi sa Aleksandrom Jevtić.

- Dubajiću mnogo znači što je u prilici da trenira sa seni orima Lazarom Đurićem i Stefanom Obadićem, finalistima državnog prvenstva. Dosta je napredovao i jedan je od predvodnika talentovane generacije srpskih kajakaša. U KSS ozbiljno razmišljaju o smeni generacija i podmlađivanje reprezentacije za naredni olimpijski ciklus - kaže Obadić i dodaje da je zahvaljujući konstituciji, na testiranju bio meďu najboljima po pitanju ispoljene snage, izdržljivosti i tehnike veslanja. U klubu ima optimalne uslive za treniranje i napredovanje. Pored dobro opremljene savremene teretane, dostupan mu je ergometar (simulator veslanja), za vežbanje u zimskim uslovima. U klubu sa Save nameravaju da uz pomoć opštine Obrenovac i sponzora prikupe sredstva kako bi Dubajić nastavio razvoj u novom kajaku.