XS
SM
MD
LG
04.07.2019 Milan Ašković

Za tri godine - dva ranga!

Foto: facebook.com/rojkovacfc

Ne pamti se u istoriji obrenovačkog  fudbala, koji postoji više od jednog veka, da je novajlija za tri godine postojanja preskočio dva ranga takmičenja.

Reč je o FK Rojkovcu, vicešampionu Prve obrenovačke lige, koji su se putem baraža domogli Beogradske lige. Izuzev šampiona iz Stublina, ostali rivali su uglavnom ostajali kratkih rukava protiv ekipe iz obrenovačkog predgrađa. Tim  trenera Srđana Ajdarića upisala je u svoj konto 18 pobeda i po dva remija i poraza.

Sve se vrtilo oko brzonogog i neuhvatljivog Vuka Ilića, najboljeg strelca lige, sa 18 postignutih golova (trećina golova ekipe). Zanimljivo je istaći da je Ilić i prošle sezone poneo oreol prvog strelca. Iskusni tehničar i radilica na terenu Isailović bio je stožer oko koga se sve vrtilo. Mladi golman Pavle Pajić (18) je pravo otkrovljewe prvenstva. Kapiten i jedan od osnivača kluba Dubajić je bio poslednja prepreka ispred golobradog Pajića. Živković levo i Dragićević desno stvarali su razliku u odnosu na protivnika. Surčinac Jovan Pajić  dve godine je u klubu i zavoleo je Rojkovčane kao svoje. Gajić i Popović su odigrali najviše utakmica. Treba pomenuti zamenika kapitena Milosavljevića koji je tu od prvog dana. Novajlije Dragićević, Lazić i Ljubojević su opravdali očekivanja.Dodajmo u nisku uspešnih Rojkovčana još braću Joksimović, Stefanova i džokera Furtulu.

Kako kaže predsednik Miloš Stefanović, radosti ne bi bilo da na klupi nije sedeo ambiciozni trener Srđan Ajadić i grupe ljudi koji su sačinjavali upravu. – Odigrali smo sezonu za pamćenje.

Da je bilo lako, nije – tvrdi prvi čovek novog beogradskog ligaša i naglašava da je sijaset utakmica dobijeno u samoj završnici zahvaljujući koncentraciji, izdržljivosti i kvalitetu.  Stefanović  nije propustio priliku da napomene da klub počiva na čisto amaterskim osnovama, bez dinara nadoknade i igrači su mu privrženi zbog velike sloge, zajedništva i sjajne atmosfere. Posebnu pohvalu uputio je  brojnim i vernim navijačima,  koji su u svakoj utakmici bili  ’’ dvanaesti igrač’’. Redovno su pratili i bodrili svoje ljubimce na gostovanjima i u Zabrežju gde je Rojkovac igrao kao domaćin. Kakvu su samo atmosferu stvorili u revanšu baraža protiv Dubokog iz Male Moštanice. Na krilima podrške od nekojiko stotina svojih pristalica nadigrali su Duboko i već posle prvog poluvremena otklonili sve dileme u konačan ishod.

Foto: facebook.com/rojkovacfc

Pored neumornog predsednika Stefanovića, vredi istaći učinak sportskog direktora Nenada Tomića, braće Dubajić, Nikolu Kneževića i sekretara Vladimira Tomića.

Rojkovčani su pre godinu dana bili hit na društvenim mrežama zbog načina proslave uspeha. Tada i sada slavlje su uveličali trubači i vatromet koji je "zapalio naselje", a da sve bude što spektakularnije atmosferu je ovekovečio snimak sa drona. 

Opština Obrenovac je odredila lokaciju za izgradnju novog igrališta. Teren je ograđen, počelo se sa radovima ali su svi izgledi da će bar početak prvenstva u Beogradskoj ligi, odigrati na stadionu "Park kneževa"’ u Zabrežju sa kojima imaju odličnu saradnju.

Autor: Milan Ašković


Jedinstvo 2 : 1 Krtinska
Sloga 1 : 3 Borac
Skela 4 : 2 Belo Polje
Posavina 5 : 3 Rvati
Rojkovac 3 : 1 Polet
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posavina 20 18 2 0 56
2 Rojkovac 20 16 2 2 50
3 Krtinska 20 11 1 8 34
4 Borac 20 10 2 8 32
5 Belo Polje 20 9 3 8 30
6 Skela (-3) 20 9 4 7 28
7 Jedinstvo 20 8 3 9 27
8 Polet 20 6 3 11 21
9 Rvati 20 6 1 13 19
10 Pobednik 20 3 2 15 11
11 Sloga 20 2 1 17 7