XS
SM
MD
LG
05.06.2017 Lokalne novine

Budući šampion Srbije dolazi iz Obrenovca!

Na fudbalskom nebu Obrenovca zasijala je nova šampionska zvezdica Fudbalski klub Rojkovac. Najmlađi obrenovački fudbalski klub, osnovan prošle godine, za samo godinu dana svog postojanja uspeo je da osvoji šampionsku titulu u obrenovačkoj "beton" opštinskoj ligi i tako krene na put uspeha koji  mnogo obećava.

Borbenost, hrabrost, drugarstvo i sloga krasi ove momke koji su postali omiljeni likovi Obrenovca, heroji Rojkovca i zasluženo nose ime PLAVO BELA FAMILIJA jer oni tako i funkcionišu, kao familija. Postali su poznati po tome sto su njihove utakmice medju najposećenijima, ali i po ogromnom broju vernih navijača koji ih prate na svakoj utakmici. Čitav region bivše Jugoslavije je preneo snimke i slike sa njihovih utakmica , na koje dolazi i do hiljadu navijača.

Nakon utakmice sa Crvenom zastavom, na kojoj su trijumfovali rezultatom 11:0, plavo bela familija je svom gradu priredila nezapamćeni spektakl. Slavljenička povorka na čelu sa otvorenim autobusom u kom su se nalazili fudbaleri, prodefilovala je ulicama grada uz ovacije, aplauze, skandiranje. Ipak najvece skandiranje dočekalo ih je pri ulasku u sam Rojkovac, ceo kraj je izasao da pozdravi momke koji pišu istoriju.

A istorija se piše... Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je na svom Tviter nalogu čestitao titulu fudbalerima Rojkovca i najavio izgradnju stadiona u naselju jer su ovi momci opravdali poverenje i bezrezervno to zaslužili. Rojkovac dobija dom!

- Voleo bih da me sada još neko pita zašto novi teren - napisao je Čučković.

Vatromet nakon proslave je bio posebna priča - neviđeni spektakl dobre organizacije , pirotehnike, boja i oduševljenih sugrađana. Svanulo je na trenutak iznad popularnog obrenovačkog naselja, a uzdasi su parali nebo iznad zgrada zajedno sa svetlećim efektima. Nikada ovaj grad nije doživeo ništa slično i može se slobodno reži da je Obrenovac ovaj put bio poplavljen pozitivnom energijom i emotivnim vibracijama.

Uz trubače, muziku i pesmu slavili su naši šampioni do duboko u noć. Srpski fudbal definitivno dobija još jedan fudbalski biser, klub koji dolazi iz grada koji sam po sebi ima toliko talenata u ovom sportu i dobrih igrača koji igraju u svetskim klubovima, da bi od njih mogla da se formira jedna odlična državna reprezentacija. Svi oni su sada uz Rojkovac a mnogi od njih potiču upravo iz ovog naselja , tako da i tu stoji garancija uspeha ovog kluba. Mali korak za veliki san !

 

Video: Proslava šampionske titule!

Foto:lokalnenovine.rs


Crvena Zastava 0 : 11 Rojkovac
Roma 0 : 3 Trstenica
Proleter 2 : 0 Skela
Zadrugar 7 : 1 Munja
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rojkovac 16 13 1 2 40
2 Zadrugar 16 12 1 3 37
3 Trstenica 16 12 1 3 37
4 Tornado 16 9 2 5 29
5 Proleter 16 6 1 9 19
6 Skela 16 5 1 10 16
7 Roma 16 4 3 9 15
8 Munja 16 4 2 10 14
9 Crvena Zastava (-3) 16 1 0 15 0