XS
SM
MD
LG

Kikinđanin u Sremu

Branislav Radojčić, trener golmana, foto: Anđelko Belić, Sportin

Vrlo često su se putevi sportista ukrštali između Kikinde i Inđije i naravno u drugom smeru.

Poslednji takav primer je bila rukometašica Jelena Živkov, koja je svojim igrama pogurala Ženski rukometni klub Železničar u elitu. No naša priča je vezana za fudbal.

Branislav Radojčić je trener golmana u Fudbalskom klubu Inđija. Ovaj stručnjak radi već deset godina sa golmanima u mnogim klubovima. Pre dolaska u Inđiju je radio u dalekoj Indoneziji u klubu Areme. Zbog porodičnih razloga se morao vratiti u Srbiju ovaj Kikinđanin. Kako sam ističe mislio je da će napraviti šestomesečnu pauzu i ponovo se vratiti na daleki istok. Tada je iskrsla ponuda zeleno belih i on o toj ponudi ističe,

"Stvarno ni jednog trenutka nisam razmišljao, jer sam čuo sve najbolje o klubu. O stručnom štabu, igračima, o gradu. Iskoristio sam tu priliku da dođem i budem deo ove ekipe. Verovao sam od prvog dana da možemo da napravimo ovakav rezultat i ispostavilo se da je to bila jedna dobra odluka".

O svom predhodniku koji je bio deo stručnog štaba, a sada je u dalekoj Kini, Radojčić kaže,

"Da iskoristim ovu priliku da posebno istaknem i trenera koji je bio pre mene, Rajka Ivanovića. Koji je veoma zaslužan za ovaj rezultat. Ostavio je golmane u jako dobroj formi. Ja sam zadovoljan kako je to sve izgledalo kada sam došao. Meni nije bilo toliko težak zadatak da radim posle Rajka. Rad sa dva izuzetna momka kakvi su Miloje Preković i Dejan Stanivuković - Bodo".

Golmanski par, posebno Preković koji je i kapiten tima su sa svojim odbranama direktno pomogli da se Inđija nađe upravo ovde i gde se sada nalazi u Super ligi Srbije. Nekoliko reči o njima,

"Preković, po meni izuzetno dobar golman. Nisam ga poznavao, iskreno više sam poznavao Stanivukovića. pošto je branio malo za Proleter i prvi put kada je bio u Inđiji. Prekovića nisam znao, ali već na prvim treninzima sam video da se radi o izuzetno, pre svega dobrom momku, a i dobrom golmanu. Sa njim sam više radio u nekoj psihologiji jer je on bio u nekom malom, da kažem, problemčiću. Na kraju smo uspeli da sve to uklopimo. Posebno da pohvalim "Bodu", koji je bio deo ovog tima. Koji je pružao podršku Prekoviću. Jako retko, ja govorim iz iskustva, da drugi golman u tim nekim godinama pruža podršku prvom golmanu. Ovde je sasvim suprotno bilo. Boda je izuzetno na svakom treningu davao svoj maksimum i tako podizao i Prekovića. Omogućili smo njemu svi zajedno da napravimo rezultat. Na kraju se ispostavilo da je u nekoliko zadnjih utakmica bio u izuzetno dobroj formi i da jednim delom snosi velike zasluge za ovaj rezultat".   

U ovom trenutku svi planovi Branislava Radojčića su vezani za sadašnji klub u kom radi. Više puta u našem razgovoru je isticao taj podatak, kao i odličnu saradnju unutar stučnog štaba i ljudi koji čine Fudbalski klub Inđiju. Tako da po svemu sudeći će jedan Kikinđan ostati bar još neko vreme u Sremu.