XS
SM
MD
LG

Pobedom do prvog mesta

Po veoma lepom i sunčanom vremenu, idealnom terenu "Sveci" su pregazili još jednu prepreku i došli do deobe prvog mesta a već u subotu u odloženoj utakmici sa ekipom Dunavca i do jesenje titule. Na igralištu u Velikom selu viđena je odlična predstava. Ekipa Heroja izašla je na teren da se nadigrava sa momcima u crvenima dresovima i preko Petrovića u 12 minutu imala i prvu šansu ali je lopta završila na prečki domaćih. Nekoliko puta posle toga bravurozno je odbranio golman gostiju Radulović ali je kapitulirao u 30. minutu posle prodora Ognjena Sočevića sa leve strane koji je cenrirao a na pravom mestu našao se kapiten domaćih Milan Krunić koji glavom sprovodi loptu u mrežu 1:0. Nekoliko minuta kasnije, u 39. bilo je 2:0 Peđa Blagojević je odlično izbacio levog beka Đorđa Marjanovića koji ulazi u šesnaesterac gostiju i povratnom pronalazi Milana Krunića koji ponovo matirao Radulovića. Usledile su šanse i udarci Vlade Varagića, Peđe Blagojevića, Gorana Gajića ali je lopta završavala tik pored stative ili je Radulović bio dobro postavljen. Golman domaćih Đole Bogdanović imao je samo jednu intervenciju u 42. minutu posle šuta Petrovića kada je loptu izbacio u korner. Na odmor se otišlo sa dva gola u mreži gostiju.

U drugom delu gosti su pokušavali preko agilnog Petrovića ali je odbrana "Svetog Stefana" na čelu sa neprikosnovenim Boškom Gordićem izlazila na kraj sa napadačima Heroja. Dule Božičković je odigrao jednu od najboljih partija ove jeseni, ali kada se igra pored majstora kakav je Gordić to i nije neki problem. Po desnoj strani Goran Makivić poigravao se sa odbranom gostiju gde mu je pomagao i Marko Mosić. U igru su još ušli u 65. minutu Goran Milenković koji je zamenuo povređenog GoranaMakivića i u 67. minutu nedovoljno oporavljeni Marko Bugarčić koji je zamenio kapitena Milana Krunića pa je kapitensku traku ponao Vlada Varagić. U 73. minutu posle jednog strahovitog prodora sa desne strane samo njemu svojstvenom Goran Gajić je kao vihor prošao odbranu gostiju pa Ranđeloviću nije preostalo ništa drugo sem da sruši Gajića u šesnaestercu i spreči ga da ne postigne pogodak. Sudija Pavlović je opravdano pokazao na belu tačku. Siguran egzekutor bio je Marko Bugarčić koji je zajedno sa Milanom krunićem najbolji strelac ekipe, obojica sa osam pogodaka. U 80. minutu izvršena je i treća izmena pa su braća Mosić zamenila mesta, naime izašao je mlađi Marko koji je ustupio mesto starijem bratu Milošu. Na klupi su ostali provereni ali povređeni as Igor Ćebić i mlađani Žare Ristić čije vreme tek dolazi a verovatno će biti i starter na utakmici sa Dunavcem.

Utakmica je bila prava prvenstvena, borbena ali fer i korektna. Publika je videla još jednu odličnu predtavu svojih ljubimaca. Navijanje je bilo očekivano i na kraju su igrači "Svetog Stefana" ispraćeni salvama aplauza. Sudijska trojka je dobro odsudila utakmicu sa malim greškama koji nisu uticali na konačan rezultat. Organizacija utakmice je bila po izjavi delegata Vaje Ivanovića vrlo dobra. Ostaje samo da se odigra sledeće subote odložena utakmica 1. kola protiv ekipe Dunavca i da "Sveci" pobedom postanu jesenji prvaci.

"SVETI STEFAN" - HEROJ (Jajinci) 3:0 (2:0)

Igralište: OFK Dunav u Velikom selu, Gledalaca: oko 100

Delegat: Ivanović Vajo, Sudija: Pavlović Ivan

Pomoćnici: Gavranić Milan i Kljajić Bojan

Strelci: Krunić Milan u 30 `i 39` i Bugarčić Marko u 73 `(penal) za "Sveti Stefan".

"SVETI STEFAN": Bogdanović Đorđe, Mošići Marko (od 80 `Mošići Miloš), Marjanović Đorđe, Gordić Boško, Božičković Duško, Blagojević Predrag, Varagić Vladimir, Sočević Ognjen, Gajić Goran, Krunić Milan (od 67` Bugarčić Marko) i Makivić goran (od 65 `Milenković Goran). Nisu ulazili: Ćebić Igor i Ristić Žarko.

HEROJ (Jajinci): Radulović Stefan, Ranđelović Stefan, Živković Stefan, Novković Miloš, Radivojević Nikola, Krstić Aleksandar, Rafailović Nikola (od 46 `Simić Dragan), Simić Ivan, Rašljanin Srđan (od 46` Radovanović Bojan), Živković Lazar (od 68 `Miljković Aleksandar) i Petrović Nikola. Nije ulazio: Jović Nenad.


Sveti Stefan 3 : 0 Heroj
Dunavac 5 : 0 Kapedunum
GAK 7 : 0 Mabat
Mladost 4 : 0 Olimpija
Crvenka 4 : 1 Mladi proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sveti Stefan 9 8 1 0 25
2 Mladi proleter 9 7 1 1 22
3 Mladost 9 7 0 2 21
4 Crvenka 9 5 2 2 17
5 Heroj 9 5 0 4 15
6 GAK 9 4 1 4 13
7 Mabat 9 3 0 6 9
8 Dunavac 9 2 0 7 6
9 Olimpija 9 1 1 7 4
10 Kapedunum 9 0 0 9 0