XS
SM
MD
LG

Mašinac u derbiju prvenstva gostuje Spartaku

U četvrtak 28. aprila u 16 sati u Subotici fudbalerke Mašinca odigraće derbi meč 3. kola plej-ofa protiv lidera prvenstva i apsolutnog “vladara” u ženskom fudbalu - ekipe Spartaka.

masinac.jpg

Spremne za najveći izazov u sezoni; foto: A.N.

Biće ovo treći međusobni duel dve najbolje plasirane ekipe u šampionatu. Oba dosadašnja susreta subotička ekipa rešila je u svoju korist (3:0 i 5:2), a trener Mašinca Perica Krstić kaže da njegova ekipa ima ogromnu želju da prekine višegodišnji niz neuspeha protiv Spartaka.

Motivisani smo do neba. Poslednji put smo Spartak savladali u finalu Kupa 2010. godine i mislim da smo sada po igračkom kvalitetu i formi najbliži da to učinimo. Idemo u Suboticu rasterećeni, jer je bodovna prednost na strani rivala, pa ćemo iz te opuštenosti pokušati da pružimo što kvalitetniju partiju - rekao je on.

Igrački kadar je gotovo kompletan - sve igračice osim Jovane Vasiljković su na raspologanju šefu stručnog štaba tima sa Delijskog visa, koji je istakao da se ekipe dobro poznaju.

Pokušaćemo da spremimo neka taktička iznenađenja, znamo ih dobro, ali i oni nas. U narednih mesec dana odigraćemo pored ovog bar još jedan meč u prvenstvu, a možda i u Kupu, tako da je sve moguće. Imperativ pobede je kod njih prisutan kako bi u mirnom tonu dočekali nastavak prvenstva, tako da i taj pritisak možemo da iskoristimo - zaključio je Krstić.

Četiri kola pre kraja prvenstva Spartak ima 22 boda, 6 više od niškog tima.

 

Vojvodina 4 : 5 Crvena zvezda
Mašinac 0 : 0 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 8 4 0 28
2 Mašinac 12 6 4 2 22
3 Crvena zvezda 12 2 3 7 9
4 Vojvodina 12 0 5 7 5