XS
SM
MD
LG

Šahisti iz Aranđelovca pobednici Kupa Šumadije

U organizaciji Šahovskog saveza Šumadije , posle 5 odigranih kola , prošlog vikenda završen je Kup Šumadije u šahu na kome je učestvovalo 15 ekipa iz: Kragujevca , Aranđelovca ,Lapova , Knića , Gruže , Čumića ...

Pobednik Kupa Šumadije je aranđelovački „AŠK“ koji se kao pobednik Kupa plasirao na završnicu Kupa Centralne Srbije , zajedno sa drugoplasiranom ekipom Prota Stevan Popović iz Čumića i trećeplasiranim šahistima iz tima Maršić.

Colović Uroš,Stanko Vlajković,Saša Gavrilović i Matija Lojović-AŠK Aranđelovac

Poslednje kolo u kome su snage na crno beloj tabli od 64 polja odmerili članovi dve vodeće ekipe , nije donelo promenu na samom vrhu tabele jer je meč ova dva tima završen nerešeno 2:2. Naime svi igrači u 5 partija su remizirali tako da je rezultat na tabeli u ovom svojevrsnom derbiju koji je odlučio konačnog pobednika šahovskog Kupa Šumadije ostao nepromenjen , pa se sa osvojenih 11 poena na prvoj tabli i poenom prednosti u odnosu na ekipu Čumića , AŠK Aranđelovac plasirao kao prvopplasirani tim na Kup Centralne Srbije.

Pojedinačni učinak članova pobednika šahovskog Kupa Šumadije-AŠK Aranđelovac

Pobednički tim aranđelovačkih šaahista u okviru poslednjeg kola u Kragujevcu činili su : Uroš Colović , Stanko Vlajković , Saša Gavrilović i Matija Lojović (na fotografiji s leva na desno) kao i Željko Đurovac i Aleksandar Vučković koji su nastupali za AŠK iz Aranđelovca na ovogodišnjem Kupu Šumadije.

Konačna tabela posle 5 kola Kupa Šumadije u šahu