XS
SM
MD
LG
13.11.2009 A. Daišević

Ribnica po starom opet podbacila

Činilo se da posle odlične igre i pobede nad Partizanom da su "musketari" došli do igre, do ritma, da dolaze bolji dani i pobednički niz Ribnice. Ipak, već na prvoj sledećoj prepreci Kraljevčani su pokazali staro lice, ono sa početka prvenstva kada su gubili u Smederevu, protiv Radničkog ili od Mladog Radnika, kada su u jednom trenutku pali na poslednje mesto na tabeli. U Novom Sadu domaća Vojvodina je sigurno važila za favorita, "lale" imaju jako dobar mlad tim, a pritom i tradicija je na strani odbojkaša iz "srpske Atine", ali su čak i puleni Nikole Salatića očekivali teži posao u duelu sa Ribnicom.

- Nema opravdanja za ono što smo prikazali u Novom Sadu. Izuzev korektora Božića i našeg libera Jovića svi ostali smo debelo podbacili. Ni smo bili ni "R" od Ribnice u meču sa Partizanom. Bili smo suviše mrtvi, igrali na mahove, odnosno igrali baš kako pogoduje protivniku. Ne znam šta se dešava i zašto je to tako, ali imaćemo o čemu da razmišljamo narednih dana i da se spremamo za susret sa C. zvezdom - kaže Mirko Radević kapiten Ribnice.
Kako su Kraljevčani imali tek jednog raspoloženog igrača uzeli su dosta poena?

- Tako ispada. Moram da pohvalim Vojvodinu, pokazali su odličnu igru, prijem im je bio vrhunski, jer smo mi u ovom meču zaista dobro servirali. Domaćin nas je malo i iznenadio servisom, dosta su popravili taj elemenat, uzeli dosta asova. Mi smo u ovom meču šansu imali samo ako pomerimo njihov prijem van tri metra i kada smo u tome uspevali osvajali smo poene. Ipak, bile su to kratke serije i nedovoljne da bi se ozbiljnije ugrozila Vojvodina.
Kapiten "musketara" se takođe uklopio u sivilo igre celog tima, još uvek nije ni blizu reprezentativne forme?

- Teren je ogledalo svega, tu se sve pokaže,a ja vidim i osećam da mi ne ide. Nisam ni blizu svojih najboljih igara i to smeta kako meni tako i celoj ekipi. Ostaje mi da vredno radim, da se još više trudim i verujem da će stvari promeniti. Niko od nas nije mogao preko noći da zaboravi da igra odbojku - samokritičan je Mirko Radević prvi "musketar" Ribnice.

Samo koji minut posle završetka utakmice izraz lica Boška Mačužića trenera Ribnice sve je govorio.
- Sve što sada možemo da uradimo jeste da čestitamo Novosađanima na zasluženoj pobedi. Nadigrali su nas,a mi smo im u tome mnogo pomogli jer smo ponovili neke greške, igru nedostojnu kluba i kvaliteta ovog tima. Očekivao sam više, mnogo više, ali očigledno da je pred nama još mnogo rada. Sada je već jasno da nam predstoji borba u donjem domu prvoligaškog karavana, da se borimo da budemo peti i izbegnemo borbu za opostanak - nije krio razočarenje zbog loše partije svog tima i poraza strateg Ribnice Boško Mačužić.

Moraće kraljevački odbojkaši još jednom da se pogledaju u oči, da zavrnu rukave i predanije rade nego do sada. Pogotovo oni najmlađi kojima se proriče blostava budućnost, ali koji su očigledno u oblacima i teško se nose sa sopstvenom odgovornošću i talentom. Ne treba mnogo biti pametan i analizirati. Pogled na statistiku meča u SPENS-u sve govori, da se mnogi zapitaju, neki i postide.


6 .kolo Superliga
Spartak 3 : 2 Mladi radnik
Partizan 2 : 3 Radnički
Vojvodina 3 : 0 Ribnica
Crvena Zvezda 3 : 0 Smederevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 6 5 0 1 15
2 Vojvodina 6 4 0 2 13
3 Radnički 6 4 0 2 12
4 Partizan 6 4 0 2 11
5 Ribnica 6 2 0 4 6
6 Spartak 6 2 0 4 6
7 Mladi radnik 6 2 0 4 5
8 Smederevo 6 1 0 5 4