XS
SM
MD
LG
24.10.2008 A. Daišević

Ribnica sa Batezom na Borac

Kraljevački superligaš je preskočio Jagodinu u osmini finala nacionalnog Kupa, gde su prošle sezone igrali u samom finalu. Iako nekompletni, „musketari“ su furiozno odigrali dva seta i onda pokazali neozbiljnost koja ne sme da bude odlika jednog ozbiljnog, superligaškog tima. Puleni Boška Mačužića dozvolili su sebi luksuz i serijom grešaka izgubili treći set, pa je mnogo ljutnje u tim trenucima ispoljio trener Ribnice. Ekipa se brzo vratila u normalu i završila posao kako je trebalo.
- Najvažnije je da smo ovo takmičenje, gde smo prethodne sezone igrali u finalu, započeli pobedom i da smo se plasirali u narednu rundu. Najteže su unapred dobijene utakmice, a ova u Jagodini je bila takva i zato sam od igrača tražio maksimalnu ozbiljnost. Pravi pristup meču smo imali u prva dva seta, a onda su sebi igrači, pre svih ovi mlađi, dozvolili mnogo toga što se više nikada neće ponoviti. Brzo smo se pogledali u oči, odmah posle meča, ali i dan kasnije na prvom treningu, jer Ribnica ima obavezu da uvek igra najbolje što može i nikoga da ne potceni – kaže Boško Mačužić trener kraljevačke Ribnice.

U Viner Štediše Superligi Ribnica je startovala porazom od Crvene zvezde,a sutra sledi gostovanje u Pančevu?
- Idemo na noge ekipi sa kojom imamo mnogo odigranih mečeva u poslednjih desetak sezona. Dobro se poznajemo, oni su se vratili u elitu i kao takvi su vrlo ambiciozni. Ovo im je prvi meč pred domaćom publikom i sigurno je da će biti silno motivisani, a imaće i podršku sa tribina. Na nama je da se izborimo sa tim pritiskom, da odigramo jako kvalitetno,a pod ti podrazumevam da ponovimo ozbiljnost, pristup i igru kao u meču sa Zvezdom. U tom slučaju pobeda će biti na domak ruke.

Ribnica će i ovoga puta biti nekomletna, bez nedavno operisanog Đorđevića, ali „musketari“ imaju kvalitet da trijumfuju u „Strelištu“?
- Sigurno je da imamo tim kadar da slavi pobedu. Bilo bi, naravno, lakše da smo kompletni, jer se tim uigrao kroz seriju kontrolnih mečeva i Balkanski Kup. Ali, sada šta je tu je. Ponovo će mladi primači servisa Borovnjak, Kovačević i Lazarević, uz potporu iskusnog libera Jovića, imati najviše posla i očekeujem da će ga dobro odraditi. Moramo da smanjimo oscilacije u igri, da ne pravimo duge periode grešaka i tako poklanjamo poene protivniku. Borac jeste dobar tim, ali daleko od toga da je nepobediv.

U danu kada su putovali u Jagodinu na Kup meč, klupsko rukovodstvo kraljevačke Ribnice napravilo je sjajan posao i angažovalo proslavljenog reprezentativca Vladimira Bateza. Sada je i meč u Pančevu u senci ovog transfera, jer je dolazak iskusnog 39.-godišnjeg primača/korektora najveće pojačanje u klupskoj istoriji.
- Svi znamo ko je Vladimir Batez, šta je sve postigao u odbojci, gde je sve igrao i Ribnica u svojoj istoriji nikada nije dovela igrača tako zvučnog imena i kvaliteta. Nama je čast što će takav čovek biti u našim redovima i doprineti znatno boljem radu i rezultatima. Ipak, sada ne treba očekivati čudo od njega, jer zbog povrede nije dugo igrao, pauza je ostavila traga, ali brzo će on biti pravi. U Pančevu će biti sa ekipom, da im da podršku, posavetuje i to će našim mladim igračima mnogo značiti. Kada se za dve do tri nedelje vrati u trenažni proces Vlada Đorđević imaćemo više nego respektabilnu ekipu. Potrebno je samo mnogo strpljenja kako nas u klubu, tako i naših navijača – zaključuje Boško Mačužić najzaslužniji za dolazak eks reprezentativca Bateza u Kraljevo.


14 .kolo Superliga
Radnički Credy Banka 3 : 2 Ribnica
Partizan 1 : 3 Crvena Zvezda
NIS Vojvodina 3 : 1 Borac Petrohemija
Smederevo 1 : 3 Mladi Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 2 35
2 Radnički Credy Banka 14 11 3 31
3 NIS Vojvodina 14 8 6 24
4 Ribnica 14 6 8 21
5 Mladi Radnik 14 6 8 20
6 Partizan 14 5 9 15
7 Smederevo 14 4 10 14
8 Borac Petrohemija 14 4 10 8