XS
SM
MD
LG

Budućnost bez premca

Fudbaleri Budućnosti iz Samaila ubedljivo su osvojili jesenji deo šampionata Druge gradske lige grupa „Ibar“. Samailci su u 6 odigranih utakmica pobedili pet puta, dok su jedino Žiči na gostovanju prepustili bod. Sastav Budućnosti ima 5 bodova više u odnosu na najbližeg pratioca, Žiču, pred nastavak prvenstva koji će uslediti na proleće.

-Prvi deo sezone bio je, rezultatski gledano, odličan. Ipak moram da naglasim da igrom nisam potpuno zadovoljan i smatram da ima mnogo prostora za napredak na tom polju, pa ćemo u predstojećem periodu nastojati da poradimo na tome. U planu su i neka pojačanja, ali samo na mestima na kojima smo deficitarni, odnosno dovešćemo igrače koji mogu odmah da nam donesu kvalitet i plasman u viši rang – reči su trenera Budućnosti Slobodana Dragutinovića.

I prvi čovek kluba Nenad Pajić, veoma je zadovoljan ostvarenim u prvih 6 utakmica, odnosno činjenicom da ovaj tim raste iz dana u dan, kako igrački tako i organizaciono, što je velika stvar i za selo.

-Zahvaljujem igračima koji su sebe nesebično utkali u ovih 16 bodova koliko imamo na kontu, a koje ćemo nadam se obilato uvećati u drugom delu sezone. Reči hvale imam i za Fudbalski savez grada Kraljeva i sudijsku organizaciju jer smo imali fer uslove za igru i poštenu arbitražu. Ne mogu da ne pomenem članove Upravnog odbora kluba Dragana Novakovića, Predraga Pajića, Vladana Zdravkovića, Dejana Novakovića, Ivana Pajića, Vladimira Dragutinovića, Srđana Joksimovića i Mladena Sekulića, bez kojih ne bismo mogli da funkcionišemo – ponosno će predsednik FK Budućnost iz Samaila Nenad Pajić.

Klub je osnovan 1929. godine, a najveći uspeh je igranje u Okružnoj ligi u periodu od 1997. do 2002. godine. Klub je u sezoni 2008. /2009. izostao iz takmičenja, ali se odmah sledeće sezone opet aktivirao i u ovoj sezoni je najozbiljniji kandidat za plasman u Gradsku ligu. Trener mlađih kategorija u školi fudbala pri klubu, Dragan Novaković, na okupu ima 30-ak mališana koji se u ovoj sezoni takmiče u Pionirskoj ligi Fudbalskog saveza grada Kraljeva.

U sezoni 2013. /2014. za Budućnost nastupaju: Dejan Novaković, Stojan Đekić, Miloš Đekić, Ivan Pajić, Vladimir Dragutinović, Miloš Stanimirović, Aleksandar Vrljanović, Vidoje Vrljanović, Dejan Jovanović, Milanko Jovanović, Damjan Komatina, Miloje Jakovljević, Mirko Jakovljević, Milan Sićević, Zoran Milutinović, Nenad Đekić, Žarko Sekulić, Stanimir Sićević i najstariji i najiskusniji igrači Zoran Vidosavljević i Vladan Zdravković. Najbolji strelci: Vidoje Vrljanović sa 5 golova na 6 utakmica i Vladimir Dragutinović koji je postigao 3 gola na 4 utakmice.


Musina Reka 3 : 3 Studen Vitez
Omladinac 1 : 1 Stara Čaršija
Žiča 0 : 3 Progorelica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 12 10 2 0 32
2 Progorelica 12 8 1 3 25
3 Studen Vitez 12 4 3 5 15
4 Musina Reka 12 4 3 5 15
5 Žiča (-1) 12 3 3 6 11
6 Omladinac 12 3 2 7 11
7 Stara Čaršija 12 2 2 8 8