XS
SM
MD
LG
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
IzveŔtaj utakmice
Ekipa Ponora trijumfomalno Ā osvojila prvo mesto u Gradskoj ligi Pirot Ā 

FK Ponor - foto: arhiva kluba/SiniÅ”a Nikolić

Juče u Malom Suvodolu, ekipa Ponora sa pravom je dva kola pre kraja prvenstva Gradske lige Pirot osvojila ubedljivo prvo mesto, savladavŔi Mladost. Sama atmosfera oko terena i na terenu bila je prava fudbalska i najavljiva veliki uspeh Ponoraca. Veliki broj prisutnih gledalaca podržao je obe ekipe, ali su prednjačili gledaoci iz Ponora, Ŕto je bilo prepoznatljivo po njihovoj crvenoj boji. Dobro organizovana ekipa na utakmici doŔla je u kompletnoj sportskoj opremi u crveno-plavoj boji.

Ā 

Odmah na startu se videlo da je ekipa Ponora spremnija i sigurna uÅ”la u ovu utakmicu. Pritisak na gol domaćina krenuo je od samog početka utakmice. Igrao se 4. minut kada je dosuđen direktan slobodan udarac na oko 35 metara od gola Ponora, za Mladost. Taj udarac izveo je iskusni, danas najbolji pojedinac u domaćem taboru, Petrović MiloÅ”. Iskusnim i jakim udarcem savladao jeĀ dobrog golmana Ponora, Davidovića, koji je bio izaÅ”ao na desetak metara od gola - kakvo iznenađenje kod gostiju. Taj gol kao da je trgao gostujuću ekipu koja je tada prikazala joÅ” bolju igru preko Dragana Stamenkovića, Nikole MiloÅ”evića i Vladimira Stavrića i pokuÅ”avala da izjednači rezultat, ali bezuspeÅ”no. Negde na oko dvadesetak metara u 24. minutu do lopte je doÅ”ao igrač Ponora, Nikola MiloÅ”ević, koji je preÅ”ao jednog pa drugog igrača domaćih i jakim udarcem poslao loptu u malu mrežu, kakvo uzbuđenje među navijačima Ponora - 1:1. Do kraja prvog poluvremena, domaćin je pokuÅ”avao ubacivanjem lopte iz auta da postigne pogodak, ali danas u tome nije uspeo preko odlične postave odbrane gostiju. Prvo poluvreme, kako je navedeno, zavrÅ”eno je 1:1.

U drugom poluvremenu odmah se videlo na terenu pad domaće ekipe, koja je viÅ”e brinula o svom golu nego da postigne gol gostujućoj ekipi. Ponorci su uvideli greÅ”ke koje su pravili u prvom poluvremenu, te su u drugom poluvremenu igrači kratkim loptama po zemlji ugrožavali gol domaće ekipe, ali bez krajnje realizacije. U 67. minutu, Nikola MiloÅ”ević postigao je gol, ali je opravdano poniÅ”ten zbog ofsajda. U 74. minutu posle nekoliko pokuÅ”aja gde nije uspeo da postigne gol, iskusni Stavrić je poslao loptu u mrežu domaćina, 1:2. Euforija oduÅ”evljenja kod gostiju videla se oko terena i na samom terenu. Od tog gola kao da je nestala snaga kod domaće ekipe i nisu mogli da stvore neku ozbiljniju Å”ansu kako bi ugrozili gol gostiju. U 78. posle greÅ”ke igrača gostiju Marka Cvijića, koji je poslao loptu svom golmanu na peterac, golman Davidović uhvatio je loptu, a danas veoma dobri sudija Antić je dosudio indirektan slobodan udarac za Mladost. Nakon izvedenog indirektnog udarca do lopte doÅ”ao domaći igrač MiloÅ” Petrović koji je jakim udarcem pogodio prečku gola. Imali su gosti joÅ” nekoliko Å”ansi do kraja susreta, ali nisu postigli treći gol. Kada je sudija Antić odsvirao kraj susreta, oduÅ”evljenje među navijačima, igračima, rukovodstvom Ponora bila je na terenu.

Na kraju utakmice može se reći da je ovaj susret opravdao epitet derbija. Obe ekipe su pokazale dobru igru tokom cele utakmice. Kod domaće ekipe možemo izdvojiti MiloÅ”a Petrovića koji je pokazao da je sa pravom vođa tima Mladosti. Kod gostiju danas svi igrači su pokazali visok nivo igre na ovoj utakmici. Kada se sve sabere, dobar fudbal, veliki broj navijača, kvalitetna organizacija utakmice od strane domaćina i zasluženo osvojena titula najbolje ekipe u gradskoj ligi Pirot, ekipe Ponora. Do kraja prvenstva ekipi Ponora ostale su joÅ” dve utakmice protiv ekipe Temca iz Temske i ekipe NiÅ”avca iz Staničenja, a Mladost gostuje ekipi Padež iz Petrovca i dočekuje kod kuće ekipu Lokomotive iz Belog Polja.

MLADOST Ā - SU PONOR 1:2 (1:1)

Stadion: MLADOST -Ā  Mali Suvodol.Ā Strelci: Petrović MiloÅ” 4. minut za Mladost, za Ponor MiloÅ”ević Nikola 24. minut i Stavrić Vladimir u 74. minut.Ā  Gl. sudija: Antić AleksandarĀ  (Pirot), 1. pomoćnik: GliÅ”ić Mihajlo (Pirot), 2.Ā pomoćnik: Mančić Milica (Pirot). Delegat: Ignjatović Radovan (Pirot). Kontrolor: Ignjatović Radovan (Pirot). Gledalaca: 30.

MLADOST:Ā  Kostić Nikola,3 Živković Aleksandar, Stanković Bojan, Nikolić jovan, Petrović MiloÅ”, NeÅ”ić DuÅ”an, Manić Mladen, Manić Darko, Antić Tomica, Džunić MiloÅ”, Mitić Andrija.Rezerve: Kostić Dalibor, Džunić Aleksa,Panić Boban,ToÅ”ić Darko, Živković Marko.

PONOR: Davidović Milovan,Stamenkov Dragan, Popović Milan, Rančić Nemanja, Nikolić Darko, Stavrić Vladimir, MiloÅ”ević Nikola, Cvejić Marko, Taskov Milan, Potić Srđan, Taskov Stefan. Rezerve: Spasić Vladan, Đorić Milan, Panić Jovan.

Niže lige Niže lige Gradska liga Pirot Mladost Ponor SU
Međusobne utakmice
2023-2024
26.05
11:00
Mladost
Ponor SU
1
2
22.10
15:00
Ponor SU
Mladost
0
0

2022-2023
21.05
11:00
Ponor SU
Mladost
0
0
23.10
11:00
Mladost
Ponor SU
1
0

Uporedni rezultati

Mladost
 
Ponor SU
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
1 (1) Broj pobeda 1 (0)
2 (0) Broj nereŔenih 2 (2)
1 (1) Broj poraza 1 (0)
2 (2) Dati poeni 2 (0)
2 (2) Primljeni poeni 2 (0)
0 (0) gol razlika na utakmicama 0 (0)
25% (50%) UspeŔnost 25% (0%)
Nema rezultata