XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
''Studenti'' ''upisali'' master

Goran Janković, trener Studentskog grada - foto: lična arhiva

Od troje bivÅ”ih zonaÅ”a, Studentski grad je najuspeÅ”niji i trenutno zauzima visoku treću poziciju u Srpskoj ligi "Beograd",Ā iza vodećeg dvojca Brodarca i Teleoptika. Drugi po efikasnosti navalni red, proslavio se na jučeraÅ”njoj utakmici protiv Lokomotive sa najubedljivijom pobedom u prvenstvu (7:2). Gledajući bodovni zbir, vidi se da je liga ujednačena i ā€™ā€™studenteā€™ā€™ od prvog iznad crte deli tek sedam bodova. Međutim, to ne umanjuje dosadaÅ”nje ostvarenje ekipe trenera Gorana Jankovića, koji uprkos visokoj poziciji u prvi plan ističe borbu za opstanak.

Ā 

- Protiv Lokomotive smo pružili najbolju partiju u premijernoj polusezoni. Imali smo velika očekivanja od duela sa ekipom sa ranžirne stanice, bili samouvereni, ali se iskreno nisam nadao tako dobroj igri. Postigli smo Å”est golova za poluvreme i svaki je pao iz izrađenih akcija, ne greÅ”kom protivnika. Pored toga, pogodili smo u dva navrata prečku i stativu i odigrali tečno i nadahnuto. U nastavku sam Å”ansu dao igračima sa klupe i otuda samo sedam golova u mreži protivnika - prve su impresije Jankovića.

Studentski grad je u odnosu na zonsko izdanje uspeo da sačuva oksnicu tima i sa pristiglim novajlijama sačinjen je uspeÅ”an spoj mladosti i iskustva. Od iskusnijih vedeta treba pomenuti Dabića, Jovančića, Ćuluma, Lemića, a od mlađih ozbiljno se nameću Paunović, Gavrilović, Å alipur, Å imunā€¦ Janković je posebno zadovoljan odnosom mladih igrača prema obavezama i njihovoj želji da da uče i napreduju.

Prvenstvo je dugo i u Studentskom gradu će težiti da ostanu u vrhu, među 3-4 najbolje ekipe, kako ne bi razmiÅ”ljali o borbi za očuvanje srpskoligaÅ”kog statusa. Ā 

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Studentski grad Lokomotiva
Međusobne utakmice
2020-2021
01.05
16:30
Lokomotiva
Studentski grad
1
0
24.10
13:30
Studentski grad
Lokomotiva
7
2

Uporedni rezultati

Studentski grad
 
Lokomotiva
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (1) Broj pobeda 1 (1)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
1 (0) Broj poraza 1 (0)
7 (7) Dati poeni 3 (1)
3 (2) Primljeni poeni 7 (0)
+4 (+5) gol razlika na utakmicama -4 (+1)
50% (100%) UspeŔnost 50% (100%)
Goran112 i joÅ” 1 korisnika su tipovali utakmicu