XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Još jedna ubedljiva igra i pobeda fudbalera Sloge iz Lozne

Arhivski snimak - foto: facebook.com/FK-Sloga-Lozna

Na terenu sa veštačkom podlogom, SC Bazeni u Kruševcu fudbaleri Sloge su u okviru 27. kola Prve lige Rasinskog okruga nadigrali svoje rivale iz Žabara i ostvarili pobedu od 3:1. 

 

U prvom poluvremenu se igralo uglavnom na polovini domaćina. U tom delu igre fudbaleri Sloge su propustili nekoliko izglednih prilika. Najbolju šansu za postizanje pogodka je imao Jovanović koji jednu loptu ubačenu sa desne strane sa 5 metara šalje pored desne stative gola domaćih. U 31. minutu na jednu dubinsku loptu na nekih 17 metara od svog gola istrčava golman domaćih i greši. Na loptu natrčava Kovačević i šalje je u prazan gol međutim jedan od igrača Žabara igra rukom u svom šesnaestercu i sprečav pogodak. Odličnom sudiji Živiću nije preostalo ništa drugo već da pokaže na belu tačku. Siguran izvodjač penala je bio Petrović za 1:0. 

Radost gostiju je trajala samo 2 minuta. Jedan slobodan udarac iskosa sa leve strane sa više od 25 metara izveo je iskusni Lazić. On je uputio nešto izmedju centar šuta i šuta, kojom prilikom je lopta preletela sve i uletela u suprotni ugao gola za iznenađujućih 1:1. Na odmor se otišlo sa ovim rezultatom.

U drugom poluvremenu se igralo uglavnom na sredini terena uz sporadične pokušaje i jednih i drugih za promenu rezultata. Ključni detalj utakmice je ulazak iskusnog Željka Stojanovića u igru. On je svojim tačnim pasovima pokrenuo ceo vezni red i napad gostiju.

U 78. minutu golman Sloge, Nedeljković se iskupio za lošu reakciju kod pogodka i ovoga puta odbranio šut Lazića sa nekih 7-8 metara i tako sprečio siguran pogodak.

Za samo 3 minuta, od 84. do 87. minuta fudbaleri iz Lozne su uspeli da slome otpor domaćina i sa dva pogodka postave konačan rezultat. Najepre se na jedan centaršut najbolje snašao Miloosavljević Koji je dobrim udarcem savladao domaćeg golmana. Zatim je u jednom kontranapadu Jovičić primio loptu na centru igrališta protutnjao pored svojih čuvara i savladao nemoćnog golmana za konačnih 1:3.

Sve u svemu zaslužena pobeda Lozanaca uz odlično sudjenje sudijske trojke na čelu sa Živićem. 

Niže lige Niže lige Prva rasinska okružna liga Žabare Sloga (L)
Međusobne utakmice
2020-2021
11.04
16:00
Žabare
Sloga (L)
1
3
13.09
Sloga (L)
Žabare
5
0

Uporedni rezultati

Žabare
 
Sloga (L)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 2 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
2 (1) Broj poraza 0 (0)
1 (1) Dati poeni 8 (5)
8 (3) Primljeni poeni 1 (0)
-7 (-2) gol razlika na utakmicama +7 (+5)
0% (0%) Uspešnost 100% (100%)
igorivanovic i još 1 korisnika su tipovali utakmicu