XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Slogina revija promaŔaja

17.04.2021 Aleksandar DaiÅ”ević

Sloginu radilicu Bojana Gočanina pokuÅ”ava da zaustavi Nigerijac Nebo u dresu Jagodine Foto: G. Å ljivić

Sloga je odigrala i 11. uzastopnu utakmicu na svom terenu bez poraza, ali slaba je to uteha za ā€žfenjeraÅ”aā€œ u Prvoj ligi Srbije. ZaÅ”to kraljevački ā€žbeliā€œ drže fenjer i zaÅ”to ispadaju iz lige? Odgovor je prost, jer ne znaju da postignu gol. Samo 18 golova na 28 utakmica sve govori,a u meču sa Jagodincima Slogini fudbaleri su se potrudili da iskažu kompletan repertoar promaÅ”aja. Gosti ni krivi ni dužni kući nose bod,a na terenu su bili u podređenom položaju svih 90 minuta. JoÅ” nije istekao prvi minut meča, domaći su se izborili za slobodan udarac, Žerađanin je sjajno centrirao, lopta je pogodila prečku i kapitena Sloge Gojkovića u leđa i nije otiÅ”la u gol gostiju. Žerađanin je u 18. minutu joÅ” jednom uzdrmao prečku gola Jagodinaca, da bi do kraja poluvremena domaći izveli devet kornera, ali bez rezultata. U 30. minutu Petković je imao zicer, sa pet metara čistu situaciju, ali je Å”utirao pravo u golmana Stojiljkovića. U zavrÅ”nici prvog poluvremena, igrao se 41. minut, ponovo Petković, istovetna situacija, ali sada Å”utira pored gola.

Ā 

Početak drugog poluvremena, slika na terenu se nije menjala. Odmah su ā€žbeliā€œ krenuli u juriÅ”e prema golu Jagodine i već u 50. mintuu ponovo Å”utira Žerađanin,a prečka i treći put spaÅ”ava Stojiljkovića i saigrače. Posle tog promaÅ”aja usledilo je malo zatiÅ”je, da bi domaći doÅ”li do Å”anse iz koje je morao da se postigne gol. Mrđa je dobio loptu kao na tacni, ali umesto gola Jagodine pogodio je svog saigrača Å arca na korak od gola. Najbolju Å”ansu u samoj zavrÅ”nici meča imao je Gočanin, posle prodora Mijića, ali kada su svi videli loptu u mreži, vezni igrač ā€žbelihā€œ je Å”utirao pored gola. Jagodina je za 90 minuta igra dva puta pretila. Prvo Basrak u 29. minutu, ali se spetljao u odsudnom trenutku i rezervista Stojančić u zavrÅ”nici meča kada je snažno Å”utirao, za malo pred gola. Sloga za reviju promaÅ”aja nije kažnjena, ali bod u meču sa bezidejnom Jagodinom ravan je porazu.

Jedan od tragičara meča sa Jagodinom napadač Sloge Nikola Petković u skok duelu sa Jovicom Blagojevićem Foto: G. Šljivić

SLOGA (KV ā€“ GFK JAGODINA 0 ā€“ 0

Gradski stadion u Kraljevu Bez gledalaca Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac) 7 Pomoćne sudije: Ivan Cvetković (Beograd) i Svetlana Bilić (Ruma) 7 Žuti kartoni: Savić, Mrđa, Gočanin (Sloga), Stojiljković, Stamenković (Jagodina).Ā Igrač utakmice: Željko Žerađanin (Sloga) 7

SLOGA: Andrijanić -, Jarju 6,5 (od 69. minuta Todorić 6,5), Ilić 7, Å arac 6,5 (od 78. minuta Savić -), Petković 6 (od 46. minuta Mrđa 6), Čamagić 6 (od 58. minuta Jevremović 6,5), Gojković 7, Mijić 7, Gočanin 6,5, markiÅ” 6,5, Žerađanin 7.

GFK JAGODINA: Stojiljković 6,5, Stojković 6,5, Ilić 6 (od 75. minuta Mićunović 6), Nebo 6,5, Stamenković 6, Radenović 6, Blagojević 6, N. Stojanović 6, Basrak 6 (od 88. minuta Naji -), I. Stojanović 6 (od 84. minuta Stojančić -), Milić 6.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Sloga (K) GFK Jagodina
Nema rezultata