XS
SM
MD
LG
24.06.2013 Željko Marinković

Memorijalni turnir „Milorad Đorđević – Uča“

U subotu, 22.juna 2013. godine, na stadionu u Beloševcu održan je tradicionalni - memorijalni turnir pionirskih ekipa u fudbalu – „Milorad Đorđević-Uča“. Organizovanja ovog turnira prihvatio se Dragan S. Đorđević, profesor fizičke kulture, koji sa velikim uspehom već punih 20 godina radi u OŠ „Dragiša Luković - Španac“ iz Beloševca (unuk Milorada Đorđevića -Uče).

Na turniru su pored domaćina -FK „Pobeda-Beloševac“,učestvovaleekipe FK „Šumadija 1903“ i FK „Slavija“ iz Kragujevca.

Na samom otvaranju turnira, Đorđević je biranim rečima pozdraviosve učesnike i goste,zahvalio se kolegama trenerima...i poželeo da turnir protekne u sportskom i fer-plej duhu. Sa par rečenica upoznao je učesnike da je Milorad Đorđević-Uča sredinom prošlog veka preko 25 godina bioučitelj i direktor lokalne osnovne škole - u isto vreme i predsednik FK „Pobeda“, te da je njegov nemerljiv doprinos u razvoju škole i kluba...

Turnir, osmišljen kao trijagonal ekpa, protekao je u pravom sportskom nadmetanju. Ekipe FK „Pobeda-Beloševac“ i FK „Slavija“ su remizirale (1:1), dok je FK „Šumadija1903“ pobedila FK „Pobeda-Beloševac“ sa (4:0) i FK „Slavija“ sa (2:0).

Slobodan Đorđević-Dane, dugogodišnji kapiten i trener FK „Pobeda“ iz Beloševac, uručio je pehar i zlatne medalje ovogodišnjem pobedniku - pionirima FK „Šumadija 1903“, srebrne medalje pionirima FK „Slavija“ i bronzane medalje pionirima FK „Pobeda-Beloševac“.

Druženje i fer-plej sa terena nastavljeni su uz osveženje sokovima u prostorijama kluba gde su deca stekla nova prijateljstva i poželela da se i dogodine ponovo sretnu.