XS
SM
MD
LG

Šahisti bečejskog Piona izgubili u Srbobranu

Jedini pobedio u Srbobranu - foto: V. Jankov

Minuli vikend nije bio uspešan za bečejski šah! Obe ekipe Piona su izgubile identičnim rezultatom 2,5:3,5. Prva ekipa u derbije protiv Srbobrana u istimenom mestu, a druga kod kuće od Dobrovoljca iz Stepanovićeva. I dok mlađima poraz u poslednjem prvenstvenom kolu ne znači, gotovo, ništa, prvoj ekipi Piona su se „nulom“ u komšijskom Srbobranu sve nade da će osvojiti titulu prvaka Bačke lige – Novi Sad raspršile kao „mehur od sapunice“P.

- To nam je jedini poraz i koštao nas je titule. Ustvari, podbacili smo i nedelju dana ranije u Novom Sadu, gde smo protiv Kazablanke 1992 igrali nerešeno 3:3. Razočarani smo svi  klubu i oko njega, jer smo do pre dva kola imali maksimalan broj bodova i titula nam je bila na dohvat ruke. Ostaje nam da u nedelju odigamo poslednje kolo sa Temerinom kod kuće od 10 sati, ali to neće ništa promeniti, jer Srbobranci su nas bodovno obišli na tabeli i sigurno neće propustiti šansu koja im se ukazala, veli predsednik bečejskog Piona Nebojša Vučurević.

Jedinu pobedu za Pion u Srbobranu uknjižio je FIDE majstor Momčilo Dragović, remizirali su Pavle Baračkov, Radoslav Petković i Tamaš Krištof Balo, a izgubili su Vojko Grabeš i Ivan Popov.

V. Jankov