XS
SM
MD
LG
25.09.2024 Dragan PEJIĆ

Crnjani sa strepnjom odlaze u Čestereg

Nikola Bogić 43-godišnji "’plej" Napretka - foto: Dragan Pejić

Iako to trenutna pozicija na tabeli današnjih protivnika ne pokazuje, Crnjani sa velikom strepnjom odlaze na megdan ''Napretku'' u komšijski Čestereg. Jer, Crnjani posle šestog kola dele šampionsku poziciju sa do sada samo jednim izgubljenim bodom, a ''Napredak'' je opet ''fenjeras'' sa svega jednim osvojenim bodom. I po tom egzaktnom i na tabeli jasnom rejtingu, Crnjani bi u Česteregu trebali da ostvare laku i ubedljivu pšobedu!

Trenera Crnjana Aleksandrs Bastu - Saleta ne čini spokojnim takav trenutni plasman:

- Napredak je u prošloj sezoni superiorno osvojio područnu ligu Zrenjanin i zasluženo se, po prvi put u istoriji, našao u vojvođanskom rangu takmičenja. To ih je uljuljkalo u ubeđenju da su dovoljno kvalitetni i za viši rang takmičenja pa su tokom leta bili neaktivni i nisu se pojačali. Uz to, u minulih šest kola, su imali izuzetno težak raspored pa je usledio neplanirano loš start. Uprkos svemu, nisu toliko slabi da bi bilu tu gde trenutno jesu i stoga odlazimo komšijama na megdan sa velikom strepnjom da bi im konačno moglo krenuti nabolje baš protiv nas. Znamo da se u Česteregu još niko nikada nije naigrao fudbala, da su tradicionalno veoma tvrd, ambiciozan i nezgodan rival. Njihova dva sjajna igrača Bogić i Tatić su pre nekoliko godina igrali za ''Budućnost'' - iskusni su i veoma kvalitetni igrači. U meč ćemo ući veoma oprezno sa ubeđenjem da smo u ovom trenutku ipak kvalitetniji tim i pokušati da ih strpljivom i ofanzivnom igrom nadigramo i pobedimo. Igramo kompletni i kako želimo titulu i plasman u viši rang, a objektivno imamo najkvalitetniji tim u ligi, kao i na svim dosadašnjim utakmicama‚cilj je isti - pobeda! No i porazi su sastavni deo igre i takmičenja, tako da nes eventualno i on ni u čemu neće pokolebati da u daljem toku takmičenja nastavimo sa pobedama.

Đorđe Dragović 21-godišnji "bonus" Budućnosti - foto: Dragan Pejić

I trener ''Napretka'' Marko Gligić strepi za ishod meča ali nije bez pobedničkih ambicija:

- Naravno da strepimo i najrađe vam ne bih davao nikakvu izjavu. Znam da smo u krizi, da je Crnja odlična ali da ćemo odigrati dobru, otvorenu i korektnu utakmicu u kojoj su u igri sva tri rezultata i kako god bude - bićemo obostrano zadovoljni. Mi smo komšije, stari sportski prijatelji, a rezultat na takvim utakmicama je maltene nebitan, bolje reći u drugom planu: najvažnije je nastaviti prijateljstvo, odigrati korektno i sportski! Crnja će i bez bodova u Česteregu biti prvak baš kao što ni mi nećemo ispasti ako u ovom meču ostanemo bez bodova!

Tekst i foto: Dragan PEJIĆ


Napredak (Č) : Budućnost (SC)
BAK : Proleter (BK)
Polet (N) : Sloboda (NK)
Borac (S) : Jedinstvo (V)
Jedinstvo (BK) : Mladost (O)
Dolovo : Crvena zvezda
Kozara : Polet (I)
Rusanda : Begej
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (V) 6 5 1 0 16
2 Budućnost (SC) 6 5 1 0 16
3 Mladost (O) 6 4 2 0 14
4 Begej 6 4 1 1 13
5 Crvena zvezda 6 4 1 1 13
6 Jedinstvo (BK) 6 3 3 0 12
7 Borac (S) 6 3 2 1 11
8 Polet (I) 6 2 3 1 9
9 Sloboda (NK) 6 1 3 2 6
10 Polet (N) 6 2 0 4 6
11 Dolovo 6 1 1 4 4
12 Kozara 6 1 1 4 4
13 Proleter (BK) 6 1 0 5 3
14 Rusanda 6 1 0 5 3
15 BAK 6 0 2 4 2
16 Napredak (Č) 6 0 1 5 1