XS
SM
MD
LG

Momci sa Ibarske magistrale nemoćni pod zidinama Kalemegdana

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Krenula je ekipa sa Dorćola dobro, a onda u prethodna dva kola doživela poraze, tako da je pred njima danas bio imperativ pobede. Lopta je od starta više na polovini gostiju, a u prvih 15 minuta poništen je po gol na obe strane, jer su se strelci nalazili u ofsajd položaju. Prvu naizgled ozbiljnu akciju domaći su odigrali preko Hebiljija i Dimića u 21. minutu, ali ovaj potonji nije uspeo da pogodi metu sa desetak metara iskosa. 

Dimić potom propušta kolosalnu priliku za domaće u 35. minutu kada mu Milić refleksno brani udarac sa samo tri metra udaljenosti. I četiri minuta kasnije u glavnoj ulozi su isti akteri, još jednom je golman gostiju izašao kao pobednik, tako da se na odmor otišlo bez golova.

Samo što se krenulo u nastavku kapiten domaćih Jovanović je presekao napad gostiju na 40 metara od njihovog gola, prošao između par protivničkih igrača i stigavši nadomak šesnaesteca uputio neodbranjiv udarac za prednost GSP-ovaca. Nisu domaći agresivnost smanjili ni posle vodećeg pogotka, ređaju napade na protivničkoj polovini jedan za drugim i u 60. minutu već je 2:0. Posle divnog pasa Dimića sam pred golom se našao Đorđević, šutirao snažno, golman Milić odbija loptu, a na nju nesrećno naleće Bošković i šalje je u sopstvenu mrežu. 

Dimić je posle tri propuštene prilike u prvom poluvremenu najzad bio strelac u 63. minutu, nakon centaršuta Daraboša loptu je glavom neodbranjivo poslao pod prečku. Gosti iz Dudovice tek tada počinju nešto otvorenije da igraju i u dva navrata preko Tomića i Milinkovića uspevaju da priprete. Međutim, slalom Hebiljija i dodavanje na metar od gol linije za visprenog strelca Dimića goste sa Ibarske magistrale je totalno dotuklo u 80. minutu. Pred kraj (ne) pedagoški potez trenera gostiju Dukanca u 85. minutu, nezadovoljan igrom Boškovića, a prethodno izvršivši sve izmene, istom je rekao da napusti teren za igru, što je ovaj i uradio otišavši u svlačionicu, pa su gosti susret završili sa 10 igrača u polju.

"Saobraćajci" idućeg vikenda gostuju Kolubari u Lazarevcu, dok Budućnost dočekuje Zvezdaru.

GSP POLET DORĆOL - OFK BUDUĆNOST 4:0 (0:0)

STADION: FK GSP Polet Dorćol. GLEDALACA: 120. GL.SUDIJA: Radovanović Aleksandar. POM.SUDIJE: Gavranić Jovan i Karlovčan Branko. STRELCI: Jovanović 48, Bošković 60.(a.g.) i Dimić 63. i 80.min (GSP Polet Dorćol). ŽUTI KARTONI: Dimić i Milovanović (GSP Polet Dorćol), Gardić, Todorović i Šakić (OFK Budućnost). 

GSP POLET DORĆOL: Nikić, Tošić, Dimić (Dabić), Tatomirov, Hebilji, Jovanović (Stanković), Đorđević, Spasić (Milovanović), Marušić (Pavlović), Daraboš, Radulović (Bašić).

OFK BUDUĆNOST: Milić, Đurić (Lukić), Pavlović, Bošković, Šakić, Luković (Kuzmanović), Dragićević (Todorović), Cvijović (Milinković), Gardić, Stamenić (M.Marković), Tomić.


Radnički (NB) 1 : 0 Prva iskra
KFK Ravna gora Barajevo 0 : 0 Kolubara
GSP Polet Dorćol 4 : 0 OFK Budućnost
Zvezdara : Teleoptik
Radnički (O) 2 : 1 BASK TEK
Jedinstvo : Studentski grad
Brodarac 1 : 2 Ušće Novi Beograd
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (O) 6 4 2 0 14
2 Ušće Novi Beograd 6 3 3 0 12
3 Kolubara 6 3 3 0 12
4 Zvezdara 5 3 2 0 11
5 KFK Ravna gora Barajevo 6 2 3 1 9
6 GSP Polet Dorćol 6 2 2 2 8
7 Jedinstvo 5 2 2 1 8
8 Teleoptik 5 2 2 1 8
9 Prva iskra 6 2 2 2 8
10 BASK TEK 6 1 2 3 5
11 OFK Budućnost 6 1 2 3 5
12 Brodarac 6 1 1 4 4
13 Radnički (NB) 6 1 0 5 3
14 Studentski grad 5 0 0 5 0