XS
SM
MD
LG

Duel dve Soge u Požegi, Loznica na Vašarištu za potvrdu uspona forme, iskusni lider na Švajcariji favorit protiv mladog domaćina

Na Zapadu ništa novo. Prvi favorit FAP ide po planu, jedino mu pariraju uporni Požežani. Ostale ekipe razdvaja mala bodovna razlika i sve ide u prilog izjednačenosti lige. Real je anulirao veliki minus i već je 14., Omladincu nedostaje bod da budu na nuli. Neprijatno je iznenadio Polet, sa dva boda (bez pobede). Metalac je najzad slavio, u gostima na Vašarištu, takođe Loznica i obe Sloge su bile uspešne, Zablaćani su iznenadili u Milanovcu, Zlatibor u Užicu.

Šesto kolo donosi nova uzbuđenja i zanimljive utakmice.

Mladost Metalca prvi put se radovala u Požarevcu i nagovestili bolja izdanja. Više vrede od osvojenih bodova i smena trenera daje rezultate. Dolazi Lipolist, velika nepoznanica u ligi, tim koji zna da odigra na rezultat i kao da se još privikavaju na Srpsku ligu. Neugodniji su na svom stadionu, mada mogu da iznenade i na strani ako ih protivnik potceni.

Duel dve Sloge u Požegi najavljuje dobru fudbalsku predstavu. Obe ekipe su u naletu i vezale su po dve pobede. Domaćin je u usponu forme i za sada jedini konkuriše lideru. Sa Vukmirovićem i Stojkovićem predstavlju snažnu celinu spremnu da nastave u istom ritmu. Kraljevčani su se trgli, podižu formu i drugom pobedom protiv neugodnog novajlije iz Mačve najavljuju još bolje igre. Za zalaganje i borbenost zaslužuju čistu “desetku”, i novi trener Slaviša Kovačević je pronašao dobitnu kombinaciju i vratio belima veru u sebe.

Omladinac dočekuje OFK Napredak sa obavezom da u Zablaću pobede i izbrišu veliki bodovni minus. Dobro su startovali (8 bodova) i ukoliko ubeleže tri nova boda biće u plusu. Iznenadili su Takovo, koje je posle uspešnog starta upisalo dva poraza. Markovčani su doživeli novi poraz pored auto puta bodove su odneli sjajni Požežani. U egal utakmici pobednik je odlučen u samoj završnici iz slobodnog udarca, pre toga domaćin je imao kolosalnu priliku za vođstvo.

Real je prevazišao negativni bodovni saldo i uspešno kreće iz opsne zone. Rezultatski su treći u ligi i pored lidera jedini neporaženi. U Pazarskoj Banji osvojili su bod na vrućem terenu gde malo gostiju uzima bodove. Putari, naredni protivnik, posle uspešnog starta rezultatski su potonuli i iz prethodne četiri utakmice doneli skroman bod. Odigrali su solidno protiv Zlatiboraca do 88. minuta kada su nakon kornera matirani. Veruju da dobre igre moraju biti rezultatski nagrađene.

Na Pećinama se očekuje neizvesna utakmica između Budućnosti Krušik 2014 i Jošanice. Gosti su se predstavili kao čvrsta, dobro vođena ekipa, koja zna da se odbrani i u tranziciji ugrozi rivala. Odigrali su burni remi sa Realom i nalaze se u grupi od četiri ekipe koje su sakupile po šest bodova.

Mladi radnik rezultatski slabo prolazi (četiri kola-jedan bod) i novi poraz zabeležili su na Vašarištu od mladog sastava Metalca. Imaju velikih zamerki na suđenje i u finišu su bile dve situacije u kaznenom prostoru gostiju koje su mirisale na prekršaje za najstrožu kaznu. Najbolji igrač Stanisavljević je kažnjen četiri utakmice i svesni su da nisu na očekivanom nivou. Loznica nije tim za vađenje, pogotovu posle prve pobede nad Valjevcima i uspona forme Ekipa projektovana za najviše domete polako hvata zalet i nisu bez šansi da na Vašarištu budu uspešni.

Od Poleta se više očekivalo, i dalje su bez pobede. Igraju dobro, naročito su namučili lidera i uzalud komplimenti za dobru i sadržajnu igru kad nema rezultata. Trener Žunić kaže da je, uprkos slabim rezultatima, atmosfera dobra i fale samo bodovi kako bi se povratilo samopouzdanje. Ugostiće Takovo koje nije na nivou sa starta i poraz u Milanovcu od poslednjeg Omladinca dobro ih je uzdrmao.

Derbi se igra na Švajcariji, gde dolazi silni lider kao blagi favorit. Domaćin je odneo bodove iz Užica u egal meču, gde je rezultat mogao otići i na drugu stranu. Sa sedam bonusa u postavi, od koji 4-5 prvi put igra seniorski fudbal, trener Božičić dosta očekuje, da iz meča u meč rastu i demonstriraju veliki potencijal. FAP zamera rivalima da se na nepopularan način brane, u niskoj zoni, sa 9-10 igrača i nije lako probiti tako čvrst bedem. Da nije bilo raspoloženog Plazinića Polet bi odneo bod, a po prikazanom ostavili su pozitivan utisak.


Metalac : Lipolist
Sloga (P) : Sloga (K)
Omladinac : OFK Napredak
Polet (Lj) : Takovo
Zlatibor : FAP
Real : Jedinstvo Putevi
Budućnost Krušik 2014 : Jošanica
Mladi radnik 1926 : Loznica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FAP 5 4 1 0 13
2 Sloga (P) 5 4 0 1 12
3 Zlatibor 5 2 2 1 8
4 Takovo 5 2 1 2 7
5 Loznica 5 1 3 1 6
6 Jošanica 5 1 3 1 6
7 Budućnost Krušik 2014 5 1 3 1 6
8 Sloga (K) 5 2 0 3 6
9 Metalac 5 1 2 2 5
10 OFK Napredak 5 1 2 2 5
11 Jedinstvo Putevi 5 1 1 3 4
12 Lipolist 5 1 1 3 4
13 Mladi radnik 1926 5 1 1 3 4
14 Real (-9) 5 3 2 0 2
15 Polet (Lj) 5 0 2 3 2
16 Omladinac (-9) 5 2 2 1 -1