XS
SM
MD
LG

FK Kolonija (Kovin) plasirala se u viši rang

FK Kolonija (Kovin) prvak MOF lige

Nekadašnji član Vojvođanske lige Kolonija iz Kovina u protekloj sezoni beležio je dobre rezultate u Međuopštinskoj ligi Pančevo-Kovin-Kovačica-Opovo kolo pre kraja uspeo da se posle tri sezone vrati u viši rang takmičenja. Kovinci su od prvog kola bili glavni kandidati za vrh tabele i u duelu sa Slavijom iz Kovačice bili su bolji rival i na kraju ostvarili plasman u Južnobanatsku ligu Zapad. U pretposlednjem 17. kolu pred svojom publikom Kovinci su ostvarili ubedljivu pobedu protiv Pobede (Samoš) 11:0 i overili prvo mesto sa osvojenih 43 bodova. Pehar za osvojeno prvo mesto predao je Branko Stojkovski komesar za takmičenje, a pehar za najboljeg strelca lige Jovanu Bižiću koji je postigao 31 gol u prvenstvu, predao je Zoran Janović predsednik FSO Kovin.

Nova i agilna uprava kluba na čelu sa predsednikom Draganom Birtaševićem, potpredsednikom Petrom Majstorovićem, sekretarom Milanom Birtaševićem, direktorom Aleksandar Kirilovim, Davorin Stojanovićem, Zoranom Ristanovićem uspela je da stvori tim i uslove da se klub plasira u viši rang gde će pokušati da napravi još bolje rezultate.

Predsednik kluba Dragan Birtašević za uspeh koji su postigli u proteklom prvenstvu i plasmana u viši rang rekao je:

- Tokom cele sezone pružili smo kvalitetne i dobre igre i verujem da će ovaj sastav ostati na okupu i u novoj sezoni nastaviti u istom ritmu. Ostalo je još jedno kolo da debodigra i želim da istaknem da su fudbaleri sa trenerom Simićem najzaslužniji za lep uspeh koji smo ostvarili. Oni će biti na zasluženom odmoru, a za nas iz uprave kluba odmora nema, jer moramo razmišljati o novim obavezama koje nas očekuju u višem rangu takmičenja.

Mladi trener Darko Simić koji je došao u Koloniju i odmah napravio uspeh, veruje u još bolje igre i rezultate svog tima u Južnobanatskoj ligi Zapad i kaže:

- Kao klub imamo lepu tradiciju i verujem da ćemo uspeti da nastavimo sa dobrim rezultatima i da u novoj sezoni u višem rangu takmičenja uspeti da ostvarimo plasman u sredini tabele. Imamo maksimalne uslove za rad na svom stadionu tako da ćemo se dobro pripremiti za sledeću sezonu.

Dres Kolonije u prošloj sezoni uspešno su nosili: golmani Petar Anđelković, igrači Luka Čolić, Miloš Nedeljković, Čičić Mateja,Đorđe Radenković, Danijel Pajčin, Aleksandar Mitković (kapiten), Jovan Bižić, Đorđe Radenković, Luka Ahmetović, Aleksandar Ranković, Dejan Rašeta, Milan Birtašević, Luka Ristić, Glorijan Nikolić, Marko Šaranović, Kristijan Bundra, Nenad Laković.

Strelci za Koloniju bili su: Bižić 31, Rašeta 11, Ranković, Birtašević 9, Bundra 6, Radenković 5, Šaranović 2, Ristić, Simić, Laković, Čolić, Stanković 1 gol.


Jedinstvo 9 : 4 Vojvodina
Pobeda 2 : 3 Slavia
Borac 6 : 3 Kolonija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kolonija 18 14 1 3 43
2 Slavia 18 12 2 4 38
3 Omladinac 1927 (-1) 18 10 0 8 29
4 Vojvodina 18 8 4 6 28
5 Borac 18 5 2 11 17
6 Jedinstvo 18 5 1 12 16
7 Pobeda (-1) 18 3 2 13 10