XS
SM
MD
LG

"Oklopnici" načetog štita na Karaburmi, srpski "Hofenhajm" se ne zaustavlja, Milanovčani ciljaju još jedno iznenađenje pored Tamnave

Foto: prvaliga.rs

Prvoligaši nisu imali puno vremena za odmor i nakon dva odložena meča u utorak, već u petak izlaze na teren. Prethodno kolo donelo je nekoliko iznenađenja u koje možemo svrstati pobedu Metalca u Inđiji, RFK Grafičara u Smederevu i otpisanih “kanarinaca” u Novom naselju. Lider se razgoropadio, podesio nišanske sprave i sa Hazene se vratili sa celim plenom. Ere su savladale Ubljane i ukazao se tračak nade ukoliko budu vezali još neki trijumf. Mačva je definitivno otpisala Novobeograđane, dok se susret u Lazarevcu završio bez pobednika. Gosti su bili znatno uspešniji(četiri pobede), strelci su ponovo podbacili sa prosekom nešto većim od jednog gola po meču (ukupno 12 golova).

Sutra se igra u Leskovcu i na Novom Beogradu.

GFK Dubočica je dobila trećeg trenera u sezoni i Živkovića je nasledio Miodrag Anđelković. Leskovčani su i dalje bez pobede u nastavku sezone (šest mečeva-četiri boda). U Vršcu su odigrali kako treba i propustili tri prilike za gol. Ugostiće Mačvu koja je prema očekivanju sigurno dobila otpisane Novobeograđane. Ako gledamo statistiku, domaćin je siguran na novoj “Dubočici”, mada su na tri prethodna meča osvojili dva boda. Na drugoj strani Šapčani su jedna od najslabijih gostujućih ekipa (šest bodova).

Derbi začelja igraju Radnički i GFK Sloboda. Za “majstore” spas je u domenu teorije, ali se neće lako predati i znaju da naprave problem ako se podcene(Mladost I OFK Vršac). Užičani imaju, kakvu-takvu nadu, iako su udaljeni od prvog iznad crte osam bodova. Dobili su Jedinstvo golom Đukića, ali im ne idu u prilog rezultati direktnih konkurenata. Samo pobeda ih ostavlja u igri, mada na strani igraju bledo i neprepoznatljivo (sedam bodova).

Ostalih šest utakmica igra se u subotu. Derbi se igra na Karaburmi, gde dolaze uzdrmani “oklopnici”. Lider je ušao u seriju i vezao drugu pobedu u Sremskoj Mitrovici. Ostavili su bolji utisak, naročito u prvom poluvremenu, proradio je Georgijević i u finišu su morali da strepe za konačan ishod. Gosti su imali seriju od tri pobede do poraza od mladih grafosa. Igraju čvrsto, racionalno i videće se koliko ih je poslednji poraz izbacio iz koloseka.

Biće zanimljivo u Lazarevcu, dolazi posustala Inđija i bodovi su neophodni. Domaćin je u derbiju sa Tekstilcem, golom Braunovića poveo, ali nije izdržao da sačuva prednost. Inđija se nalazi u padu forme i dva poraza dobro su uzdrmala zelene (osmi ukupno, od toga četiri pored pruge). Imaju relativno teži raspored do razigravanja i ne smeju krčmiti bodove ukoliko planiraju da se domognu mesta koje vodi u baraž.

RFK Grafičar je nakon tri kola zabeležio pobedu pored tvrđave i još se nadaju plej-ofu. Iskoristili su pad u igri domaćina u nastavku i boljom fizičkom spremom odneli tri boda. Igraju promljivo, mada su u proteklih šest kola uzeli deset bodova, imaju povoljan raspored tako da mogu graditi realan optimizam. Dolazi Mladost GAT, koja igra od sjaja do očaja, i ponovo su poklekli od još jedne otpisane ekipe, komšija sa Detelinare. Mogu ih izgubljeni bodovi skupo koštati i od Metalca su udaljeni šest bodova. Propustili su brojne prilike da isplivaju i došli su u poziciju da se vade sa kvalitetnim rivalima.

“Kanarinci” su se oprostili od Prve lige, ali znaju da pokažu zube i to su na svojoj koži osetile komšije iz Novog naselja, poraz koji može skupo da ih košta. Bila je to prva pobeda i prvi bodovi sa gostovanja, time su prekinuli seriju od četiri poraza. Istakao se Milosavljević prelepim golom iz slobodnog udarca. Dolaze posustali Vrščani, koji mogu biti zadovoljni bodom osvojenim u sudaru sa Leskovčanima. Pobeda je “vinarima” neophodna za plej-of, kasnije dolaze teški rivali, kao što je RFK Grafičar, OFK Beograd…

Jedinstvo je poraženo minimalcem u Užicu i nalaze se na deobi četvrtog i petog mesta. Do sada su rezultatski bolje prolazili, mada igra nije bila na zavidnom nivou. Pored Tamnave pobede smenjuju nerešeni rezultati i trijumf sa sve boljim Milanovčanima mnogo bi značio. Metalac je zabeležio najvažniju pobedu i iznenadio visoko pozicioniranu Inđiju i po pravilu bolje partije pruža na strani. Plavi su se izdigli i sa Ožegovićem su pogodili i u drugom delu prvenstva rezultatski se nalaze među pet najboljih ekipa. Raspored im ide na ruku i nakon Uba igraju sa otpisanim “kanarincima” i “majstorima”, tako da ni plej-of nije daleko.

Vojvođanski derbi igraju Tekstilac i Radnički. Tim iz Odžaka igra čvrsto, radi se o zategnutoj ekipi, koja zna da drži ritam i znalački koristi brze transformacije. Ubedljivo su najbolji tim u nastavku sezone (22 boda) i na svom stadionu uglavnom dobijaju(vezali četiri pobede). Srpski “Hofenhajm” zna da oduševi i protiv Mitrovčana su bliži pobedi. Gosti su posle dve pobede izgubili od lidera pored Save i mogli su u finišu da nešto više urade, ali su “romantičari” odoleli. Obezbedili su plej-of i nisu daleko od ekipa koje ciljaju baraž.


Inđija Toyo Tires 4 : 0 Radnički (NB)
Jedinstvo (Ub) 2 : 0 GFK Dubočica
Metalac 4 : 2 RFK Novi Sad 1921
GFK Sloboda 1 : 1 RFK Grafičar
Mačva 1 : 1 OFK Beograd
OFK Vršac 2 : 1 Tekstilac
Mladost GAT 3 : 1 Kolubara
Smederevo 1924 1 : 1 Radnički (SM)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 5 6 62
2 Jedinstvo (Ub) 30 15 7 8 52
3 Inđija Toyo Tires 30 15 5 10 50
4 Tekstilac 30 13 9 8 48
5 Smederevo 1924 30 12 12 6 48
6 Radnički (SM) 30 11 9 10 42
7 Mačva 30 11 9 10 42
8 RFK Grafičar 30 11 9 10 42
9 GFK Dubočica 30 10 11 9 41
10 OFK Vršac 30 10 9 11 39
11 Metalac 30 9 10 11 37
12 Kolubara 30 9 9 12 36
13 Mladost GAT 30 8 10 12 34
14 GFK Sloboda 30 8 9 13 33
15 RFK Novi Sad 1921 30 6 4 20 22
16 Radnički (NB) (-6) 30 6 7 17 19