XS
SM
MD
LG
26.02.2013 Vinko Janković

GFS Sombor: U zimskom prelaznom roku najviše promena u gradskim ekipama Radnički, Žak i OFK Metalac

Na trima odvojenim sednicama, 30. januara, 7. i 20. februara, uz svu prateću dokumentacijau, Gradski Fudbalski Savez, obavio je registraciju novih igrača u klubovima koji tom savezu pripadaju. Najviše novih imena ima u kubovima iz gradske sredine, a upravo u njima je ove zime došlo do velikih promena, na igračkom, trenerskom i stručnom (rukovodećem) nivou. Somborski trećeligaš, ekipa Radničkog, pored novog rukovodstva, promenila je i trenera prve ekipe, i od nedavno

crveno-bele iz grada zelenila vodi Aleksandar Saša Spasojević, trener iz Kule, koji je zamenio dosadašnjeg trenera Slavka Antića. Novi igrači Radničkog su Stefan Minić iz Korduna (Kljajićevo), Slobodan Marčeta OFK Mladost (Apatin), Vladimir Stojanović" Polet" (Karavukovo), Srđan Njegomir" Omladinac" (Bukovac), Dušan Josić" Stanišić", (Stanišić), Darko Konjović, Nikola Šarenac "Bačka" (Subotica), Nemanja Bošković "Hajduk " (Kula) i Radomir Romić "Radnički " (Nova Pazova). Iz omladinskog pogona registrovani su po članu 30/1 Bojan Macanović, Aleksa Kalajdžić i Predrag Zorić. Somborcima su ustupljena dva igrača : iz "Spartak Zlatibor Voda (Subotica)Denis Benjak, a iz Hajduka (Kula) Marko Šveljo i njih dvojica su zaključili sporazum do letnjeg registracionog perioda 2013. godine.

U redovima crno-belih kraj železničke pruge u Somboru, pored novog trenera Alberta Hernausa, tu su i igrači koji su zimus pristupili ekipi somborskih železničara koji se bore za povratak u Područnu Ligu. Damir Kovačević "Radnički" (Sombor), Milorad Starčević "Rastina1918" (Rastina), Goran Vidaković KMF (Sombor)Vladimir Kostić, Goran Tubić i Savo Tripunović "Omladinac (Bukovac) Marko Leskovac "Graničar " (Riđica), Zoran Grahovac OFK "Šikara"(Sombor), Branislav Pustajić "Sloga" (Čonoplja) Aleksandar Raco, Danijel Komušanac, Miloš Janković, i Mraio Halas "Omladinac " (Bukovac).

Somborski OFK Metalac je ove zime napravio nekoliko novih poteza, a njihov sportski direktor , Branislav Vukićević, pored angažovanja na svim poljima koji bi doneli dobro ovome malome sportskom kolektivu, doveo je i nekolicinu novih igrača. Za sastav tima na proleće konkurisaće, pored ostalih i novajlije : Žarko Kokorić, Radivoj Stričević, Bojan Vukelić, Mijodrag Barjaktarević "Žak" (Sombor) zatim fudbaleri "OFK Šikara" (Sombor) Đorđe Bandobranski, Vojislav Bačić, Tomislav Curnović, Branislav Joka i Boja Trbojević iz Sloge (Čonoplja) je stigao Strahinja Sekulić, iz "Hajduka" (Stapar) Miodrag Tešić i iz "Radničkog " (Ratkovo ) Branislav Vukičević. Za "Kordun " (Kljajićevo)novi su Aleksandar Kovačić "Sloga " (Čonoplja), Dragan Knežević "Stanišić" (Stanišić) Stefan Ranitović i Novak Panjak iz omladinskog pogona.

Za ekipu "Stanišića" iz istoimenog mesta pored novog trenera, Milana Tintor, trojica su novajlija pristupila Vojvođanskom ligašu . Mladen Đurić, i Goran Banić "Radnički " (Sombor) i Novica Petrović "Bačka" (Subotica). Sloga (Čonoplja) dobila je pojačanje u Nikoli Tepavcu "Radnički " (Sombor), a KMF Sombor u Eriku Drobini , takođe iz "Radničkog " (Sombor) Za "Jedinstvo1947 iz Koluta pristupili su Aleksandar Busić, Darko Periškić i Zoran Antić svi iz " Dunava" (Bački Monoštor)zatim Vladimir Nikolin, Miroslav Đukić, Nemanja Ćalić i Boris Petreršev (svi "Dinamo " Bački Breg).

Novi u redovima "Hajduka" (Stapar ) su Bojan Milić "Graničar " (Gakovo), Dalibor Jovanović "Omladinac (Bukovac) i Nemanja Komazac "OFK Metalac " (Sombor) Graničar (Riđica) je u svoje redove, ove zime doveo trojicu prigrevčana : Dragan Radojčić, Nenad Rakić i Aleksandar Dmitrović, a među novajlijama je i Josip Bajai " Stanišić".
I "OMladinac" (Bukovac) je u svoje redove privoleo : četvoricu mladih igrača sa Gradskog stadiona iz "Radničkog" : Nemanja Rančić, Mihajlo Mišković , Miloš Mijić i Stefan Berić, a iz "Hajduka" (Stapar) Vladan Bečanović i Strahinja Vukičević. Tu su još Nemanja Mijić"Stanišić" (Stanišić) , Dejan Klaić "Žak" (Sombor) i golman Nemanja Perić"OFK Metalac (Sombor).

Novajlija u redovima gakovčana je igrač OFK Šikare , Vladimir Kesegić. Žakić Dejan iz somborskog Radničkog i Aleksandar Pavić iz Žaka su novi članovi "Rastina 1918" FK "Dunav " iz Bačkog Monoštora ima četvoricu novajlija : dvojica su sa Bukovca iz Omladinca, Dalibor Dragaš i Branko Eremić a tu je i Željko Zetović "Radnički" (Sombor) i Josip Radičev Graničar (Gakovo).

Iz registra GFS Sombor birsani su, i oni su promenili teritoriju Saveza fudbaleri Hajduka (Stapar): Slobodan Stojanović, Jovica Lazendić, Nikola Lukić i Zoran Stojšić. Fudbaleri "Radničkog" (Sombor) su takođe promenili Savez a oni su: Milan Petreš, Igor Šarić, Srđan Vuković, Miroslav Paunović, Ivan Stanković i Rodoljub Marjanović. Savez su promenili i čonopljanci Darjan Mračina i Vuk Ninković, a u novoj sredini je i fudbalerka Nina Marks iz ŽFK "Ravangad" (Sombor).