XS
SM
MD
LG

Sloga sa pojačanjima za nastavak serije

Kratak sastanak fudbalera i stručnog štaba Sloge i odmah se prionulo na posao

 

Jesenji prvak Šumadijsko-Raške fudbalske zone, kraljevačka Sloga počela je pripreme za prolećni deo prvenstva. Ekipa Aleksandra trišovića je jesenas izgledala odlično,a u prilog tome ide i serija od 13 uzastopni pobeda koja je „belima“ donela tron i prednost od sedam bodova u odnosu na drugoplasirani tim Bana 1931 iz Raške. Prvi sastanak na Gradskom stadionu i trening upriličen je na Svetog Savu i tačno u podne. Stručnom štabu se javilo 25 igrača, opravdano su bili odsutni Markiš, Jovanović i Grujičić, dok su dres „belih“ razdužili Milojković (školovanje u Sloveniji), Janković, Popović i Savić.

Duga je pauza iza nas, poslednji prvenstveni meč smo odigrali 19. novembra. Ipak, Sloga ima igrače koji su uprkos rangu takmičenja pravi profesionalci i znam da već možemo da radimo jako. Okosnica tima je ostala na okupu, što raduje, priključili smo plejadu mladih igrača od koji očekujem pun doprinos u radu i predstojećim igrama. Radićemo na našem terenu, kao i na terenima u okolini, to je stari problem jer jedino naš grad nema teren sa veštačkom travom i moramo da se snalazimo. Nije nam prvi put i verujem da ćemo prolećni deo sezone dočekati spremni – uverava Aleksandar Trišović, šef struke jesenjeg prvaka Šumadijsko-Raške zone, kraljevačke Sloge.

Istrčani prvi kilometri - prvi trening fudbalera kraljevačke Sloge

U Slogu su, za sada, stigla tri pojačanja. U klub se posle pet godina vratio Njegoš Drecun (26 godina) koji zvanično dolazi iz Mladog radnika iz Požarevca, ali je bio i u Jedinstvu iz Paraćina, Slogi iz Petrovca na Mlavi, Realu iz Podunavaca i predstavljaće značajnom pojačanje. Tu je i dvadesetogodišnji Aleksa Ugrenović koji dolazi iz redova srpskoligaša Reala iz Podunavaca, kao i godinu dana mlađi Luka Ćirović koji stiže iz Bana 1931 iz Raške.

Povratak u Slogino jato posle pet godina - Njegoš Drecun ponovo u opremi kraljevačkih "belih"

Zadovoljan sam pojačanjima, dobili smo mlade igrače koje želimo duže u klubu i da ih spremimo i za Srpsku ligu. Naš prvi cilj je bio stabilizacija kluba, posle ispadanja iz Srpske lige, a onda pohod na prvo mesto i povratak u probrano društvo. Uradili smo veliki deo posla, ali još nismo završili. Zato očekujem da svi igrači, starosedeoci i novajlije daju pun doprinos da se od avgusta ove godine na našem stadionu gleda srpskoligaški fudbal.

Stručni štab Sloge ostao je u nepromenjenom sastavu, uz šefa struke Aleksandra Trišovića je Raša Babić i trener golmana Zlatko Zečević. O zdravlju igrača i dalje brine Staniša Jovanović, popularni Dok, koji je veče pred početak priprema dobio posebno priznanje Sportskog saveza grada Kraljeva. Ugovorene su i kontrolne utakmice.

Stručni štab Sloge nepromenjen - Raša Babić, Aleksandar Trišović i Zlatko Zečević

Prvo ćemo na teren 10. februara protiv srpskoligaša Meševa, sedam dana kasnije igraćemo sa još jednim srpskoligašem iz Kruševca, ekipom Jedinstva 1936. Trenutno tražimo rivala za 25. februar, 3. marta igramo sa Poletom iz Ljubića,a 10. marta smo zakazali generalnu proveru sa komšijama Poletom iz Ratine koji članovi naše zone. Zbog nedostatka terena sa veštačkom travom i pomoćnog terena smo prinuđeni da sve utakmice igramo u gostima, ali verujem da to neće biti problem za naš tim.

Sloga na startu drugog dela prvenstva dočekuje Bane 1931 iz Raške, direktnog rivala u borbi za povratak u Srpsku ligu i prvog pratioca na tabeli.

Plejada mladih fudbalera na prvom treningu jesenjeg prvaka Šumadijsko-Raške zone, kraljevačke Sloge

Da, malo čudna situacija da već 17. marta igramo utakmicu od velikog značaja i koja bi, u slučaju naše pobede, nam donela ogromnu prednost. Pobedili smo u Raški jesenas, ne vidim razloga da tako ne bude i na našoj travi. Ipak, bez obzira na pomenutu utakmicu imaće još mnogo da se igra, tu je kasnije i plej of, tako da ne smemo da mislimo da se jednom utakmicom sve završava. Moramo da se ponašamo kao jesenas, svaki naredni rival je najvažniji – zaključuje Aleksandar Trišović, šef struke kraljevačke Sloge.


Trepča 1 : 4 Šumadija 1903
Sloga 5 : 1 Napredak
Polet 1 : 0 Budućnost
Zastava 1973 1 : 2 Mokra Gora
Goč 0 : 0 Bane 1931
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 20 17 0 3 51
2 Šumadija 1903 20 13 3 4 42
3 Bane 1931 20 12 4 4 40
4 Trepča 20 11 1 8 34
5 Mokra Gora 20 9 2 9 29
6 Gruža 20 8 5 7 29
7 Budućnost 20 9 1 10 28
8 Polet 20 9 1 10 28
9 Goč 20 6 3 11 21
10 Napredak 20 4 1 15 13
11 Zastava 1973 20 1 1 18 4