XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Soči čeka sportiste

BEOGRAD, 26. februar (Info centar).- Domaćin zimskih Olimpijskih igara 2014. ruski grad Soči spremno će dočekati u februaru iduće godine sportiste na borilištima i u tri olimpijska sela koja su već završna, istakao je na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Sbrije u izveštaju o poseti Nikola Kuljača šef misije OKS za Soči.

Kuljača jer boravio u Sočiju od 5. do 8. februara, upoznao se sa pripremama i obišao sve objekte. Većina je već gotova i organizatori su sigurni da će i ostale završiti u roku.

Predsednik OKS Vlade Divac obavestio je da je potpisan ugovor o finansiranju programa sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije kao i da su mladi sportisti uspešno predstavili Srbiju na zimskom Ejof u Brašovu u Rumuniji.

- Proslavili smo 103. rođendan OKS i tom prilkom potpisao sam i poziv za učešće na ZOI u Soćiju iduće godine -istakao je Divac.- Očekujemo da naši sportisti uspešno završe kvalifikacije koje su u toku i da u Soči povedemo jak i uspešan tim.

Na nedavno završenom zimskom Ejofu u Brašovu smučari Strahinja Stanišić i Marko Stevović osvojili su 17. i 18. mesto u slalomu u konkurenciji 97 takmičara. Ocenjeno je da je učešće male srpske ekipe (tri smučara i biatlonac) bilo uspešno. Zbog povrede kolena smučar na dasci Luka Radivojedić otkazao je učešće dan pre polaska. Doktor ekipe dr Goran Vasić obavestio je da na samom takmičenju nije bilo povreda kao i da su svi mladi olimpijci pregledani u Zavodu za sport i medicinu sprta na početku sezone.