XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Zoran Lukić prvi na “Otvaranju sezone” u Staroj Pazovi

STARA PAZOVA, 26. februar (Infgo centar).- Vredni streljački radnici kluba Jedinstvo trap iz Stare Pazove organizovali su turnir “Otvaranje sezone” u gađanju glinenih golubova na svom strelištu.

Trijumfovao je Zoran Lukić iz beogradskog Rikošeta sa 53 goluba (40 u osnovnom delu i 13 u finalu) ispred Branka Drljače, duga iz kluba, koji je takođe imao 53 goluba (35 i 18) pa je pobednika odlučilo raspucavanje. Treći je bio mladi Nemanja Smiljanić iz Grofa (Kališe kod Požarevca) sa 52 goluba (37 i 15).

Najbolji junior bio je Marko Drljača (Jedinstvo trap, Stara Pazova) ispred Petra Vasiljevića (Rikošet) i Save Nedića (Jedinstvo trap). Učestvovalo je 15 strelaca po starim pravilima (50 golubova u osnovnom delu i 25 u finalu).

Najboljima su trofeje uručili Dragan Jevtić predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije i Miloje Bujak predsednik kluba Jedinstvo trap iz Stare Pazove.

- Ovakva takmmičenja pomažu da se predstavi i popularizuje sport i u lokalnoj sredini i nadamo se da će Opština Stara Pazova pomoći da se renovira strelište i nabave nove mašine čime bi ovaj jak centra srpsog streljaštva dobio uslove da i dalje napreduje – rekao je Dragan Jevtić.- Očekuje nas takmičenjima izuzetno bogata sezona i nadamo se da će i rezultati biti dobri. Prošle godine je strelac Jedinstva trap Zoran Jakšić osvojio peto mesto na juniorskom Prvenstvu Evrope, a omladinska reprezentacija drugo mesto na Svetskom kupu u Italiji, gde je Nemanja Smiljanić bio drugi, a Zoran Jakišić šesti u finalu.