XS
SM
MD
LG
21.02.2013 S.Blagojević

Prijateljska utakmica: Napredak - Red Bul Pašing 3:0

Fudbaleri kruševačkog Napretka savladali su austrijski Pašing, filijalu Salcburga, identičnim rezultatom kojim je ova ekipa pre par dana savladala Crvenu zvezdu. Odlična akcija Gavrića i Jeremića po desnoj strani u 5. minutu, a zatim dodavanje za Bojića u šesnaesterac rezultirali su prekršajem i najstrožom kaznom, ali je golman pročitao šut kapitena Mirosavljevića. Nastavili su fudbaleri Napretka smireno i koncentrisano, pa su u 19. minutu uspeli da zatresu mrežu Pašinga. Mirosavljević je lepo uposlio Petrovića, ovaj je poslao loptu na drugu stativu Gavriću, koji je neometan pogodio gol rivala. Aut sa leve strane u 33. minutu izveo je Petrović,bacio loptu Trujiću, koji je praktično sa linije za gol aut u padu centrirao, a Mirosavljević je to odlično ispratio i glavom zatresao mrežu. Imao je Regan dve prilike, najpre mu je posle duplog pasa sa Bojićem golman zaustavio udarac, da bi potom šutirao levom nogom preko gola. Iskoristio je tek šansu u 38. minutu, Bojić je odigrao za Kokovića, koji je lepo video da se Regan pojavljuje iz drugog plana, stuštio se omaleni vezista ka golu Pašinga, poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu za ubedljivo vođstvo Napretka.
Na startu drugog poluvremena Krznarić je neugodan udarac Mesnera sa 16 metra skrenuo u korner, a čuvar mreže Napretka dobro je intervenisao i u samom finišu utakmice kada je Bluč iz slobodnog udarca sa desne strane šutirao direktno ka golu. Na drugoj strani, mogao je Bajić da povisi rezultat posle lepog odigravanja Bojića u prostor, ali je golman uspeo da mu zaustavi šut. Isto je pokušao i Žeravica, ali je njegov udarac posle solo prodora završio pored gola, pa je rezultat do kraja ostao nepromenjen.

Gledalaca: 100. Strelci: Gavrić 19. minutu, Mirosavljević 36. minutu, Regan 38. minutu.
NAPREDAK: Krznarić, Petrović, Jeremić, Janičić, B. Milošević, Koković, Regan, Bojić, Gavrić, Trujić, Mirosavljević. Igrali su još: Udovičić, Dunjić, Bošković, Žeravica, N. Milošević, Vulić, Živković, Bajić, Ndiaje.
PAŠING: Veflu, Petrović, Guasega, Gabrijel, Slodecka, Ridl, Katnik, Bluč, Mesner, Odubanga, Nilterbega.