XS
SM
MD
LG

Derbi Radničkog i Zvezde u Kragujevcu

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

U derbiju drugog kola drugog dela Grupe B Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju Crvenu zvezdu, u subotu, od 19 časova, na zatvorenom bazenu SPD "Radnički", uz besplatan ulaz.

Kao i svi prethodni dueli ovih rivala i prvi ovosezonski, odigran pre nešto manje od mesec dana u Beogradu, bio je jako uzbudljiv. Kragujevčani su u nekoliko navrata imali dva gola prednosti (6:4, 7:5, 8:6), ali su onda stali u napadu i dopustili „crveno-belima“ da oni odu na „plus dva“, šest minuta pre kraja (10:8). Ipak, Radnički je uspeo da izjednači (10:10) i izbori peterce, ali je na kraju penal lutrija donela veći deo kolača domaćinu.

- U prethodnom duelu odigrali smo ne tako sjajan meč i opet uzeli bod. Utakmica je u regularnom delu mogla da ode na našu, ali i na njihovu stranu i na kraju je remi bio najpravedniji ishod. Videli smo da možemo da ih pobedimo, ali očekujem da će i oni pružiti bolju partiju – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

Timovi se jako dobro poznaju. Uigranost i iskustvo svakako su na strani Zvezde koja godinama igra u gotovo identičnom sastavu, dok su Šumadinci pretrpeli dosta promena pred ovu sezonu, ali kako vreme odmiče njihov podmlađeni tim postepeno podiže formu.

- Pred nama je jako težak meč, od početka do kraja, ali spremni dočekujemo taj izazov. Zvezda je ekipa koja se takmiči u Ligi šampiona, već nekoliko godina drži na okupu istu okosnicu, uz tek par manjih promena. Godinama igramo neizvesne mečeve sa njima i odlično se poznajemo, ali uvek se tu spremaju neke sitnice kojima protivnik može da se iznenadi i svaka utakmica je drugačija i uzbudljiva na svoj način – dodao je Janković.

Biće to i poslednja ovogodišnja utakmica u Kragujevcu, s obzirom na to da Kragujevčanima početkom decembra preostaje još samo „fajnal-for“ Kupa Srbije, posle čega će do marta biti na pauzi zbog reprezentativnih takmičenja.

- Meč je veoma važan kako zbog samih superligaških bodova, tako i Regionalne lige i podrška publike mogla bi da odnese prevagu. Kao i uvek kada igramo kod kuće, prepun bazen i velika podrška mnogo znače ovoj mladoj ekipi i pozvao bih publiku da dođe u što većem broju. Jedno je sigurno, kada god su ove dve ekipe u bazenu, očekuje se fenomenalna vaterpolo predstava i pravi derbi i siguran sam da će navijači uživati – zaključio je Janković.


NBG Vukovi 15 : 23 BVK Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 BVK Crvena zvezda 4 3 1 0 0 11
2 SPD Radnički 4 2 0 1 1 7
3 NBG Vukovi 4 0 0 0 4 0