XS
SM
MD
LG

Meižou Haka obezbedila opstanak u Superligi Kine

Stefan Piksi Radisavljević - foto: lična arhiva/ Meizhou Hakka

Stefan Piksi Radisavljević je na poziv prijatelja i trenera Milana Ristića, sa kojim je svojevremno sarađivao u stručnom štabu Zemuna, prihvatio ponudu da radi kineskom superligašu FC Meizhou Hakki.

- Ristić je klub preuzeo pre tri godine i u prvoj sezoni izborio plasman u Superligu Kine, gde su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja prvenstva. Od prvog trenutka postojala je želja da ponovo sarađujemo i u inostranstvu, ali zbog strogih kovid mera u Kini nije bilo moguće realizovati do sada. Brzo je sklopljen dogovor, u dva dana utanačili sve detalje i ubrzo sam otputovao u Kinu. Odradili smo sjajnu polusezonu u Superligi Kine i naš stručni štab na čelu sa Milanom Ristićem je na najbolji način reprezentovao srpsku trenersku struku. Jedini smo srpski treneri ovde i jako nam je bilo važno da se prikažemo u pravom svetlu i nastavimo trenrsku tradiciju dugu više od dve decenije u ovoj mnogoljudnoj zemlji, koju su gradili naši treneri - navodi mladi stručnjak.

Spletom raznih okolnosti na polusezoni su osvojili samo devet bodova. Zbili su redove, ukomponovali sastav i Meižou Haki obezbedili da sledeće sezone igra u elitnom rangu, ostavivši ekipe iz opasne zone na udaljenosti od 14 bodova, što je bio glavni cilj kluba pre početka prvenstva.

- Ugovor nas veže do kraja tekuće godine i još nije rešen budući status kada je u pitanju nastavak saradnje. Smatram da smo napravili odličan posao, imamo mlad stručni štab i još je izazova ispred nas na koje moramo biti spremni. Za mene kao mladog trenera predstavlja veliko zadovoljstvo da imam priliku da na najvišem nivou radim u Superligi Kine. Na prvom mestu ću da se dobro odmorim sa suprugom kako bih spremno dočekao nove izazove, kao i da privedem kraju školovanje za sticanje nacionalne PRO licence - otkriva nam buduće planove.


Trener
PRO nacionalna licenca
Broj godina: 32