XS
SM
MD
LG

FON Banjica nadigrala šampiona iz Loznice

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Odložena utakmica 7. kola, zbog obaveza našeg prvaka Loznice grada u Ligi šampiona, odigrana je večeras u sportskom centru na Banjici.

Beograđani od starta kreću agresivno, u prvih pet minuta idealne prilike ne koriste Ljujić, Pajković i Pešić, sva tri puta Vulić je sačuvao mrežu sjajnim intervencijama. Gosti posle slabijeg ulaska u meč preuzimaju inicijativu, dok su domaći postavili niski blok i vrebaju priliku da iz brze tranzicije ugroze protivnički gol. 

Do pogotka ipak prvi stižu Lozničani posle duplog pasa Pavlovića i Marinja u 9. minutu kada su izbacili celu odbranu protivnika. Nakon primljenog gola Fonovci kreću kao osice, reprezentativni golman Vulić spustio je roletnu odbranivši šuteve Krasnića, Šljukića i Kalanovića iz blizine, dok je Petraševićev šut u 18. minutu zaustavila stativa. Domaći su surovo kažnjeni za promašaje, pa na odmor odlaze sa golom deficita. 

Domaći žele u nastavku što pre da stignu do egala, ali Vulić je prosto nesavladiv, Pajković, Pešić i Jovanović nisu uspeli da ga savladaju iz povoljnih prilika. Gosti su poput grogiranog boksera na konopcima, ali domaći nikako da to iskoriste i lopti nađu put do mreže. 

Do više nego zasluženog izjednačenja FON Banjica stiže u 33. minutu, Ljujić je uposlio Krasnića, a ovaj bocnuo loptu preko Vulića na oduševljenje svojih navijača. Kada su svi očekivali završetak ovog izuzetno zanimljivog susreta, kapiten gostiju Marinjo je neoprezno odigrao rukom u svom šestercu, na dve sekunde pre kraja, te je dosuđen penal za domaće, koji je sigurno izveo Pešić i doneo svom timu sva tri boda.

Za vikend je na programu 9. kolo u kojem će FON Banjica dočekati SAS iz Zrenjanina, dok Loznica grad ima neugodno gostovanje u Obrenovcu ekipi Paleža, koja ima sve tri pobede kod kuće. 

FON BANJICA - LOZNICA GRAD 2:1 (0:1)

SALA: USC Banjica. GLEDALACA: 200. SUDIJE: Jović Bratislav i Stajić Dejan. STRELCI: Krasnić 33. i Pešić 40.min (6m) (FON), Marinjo 9.min (Loznica). ŽUTI KARTONI: Radovanović i Marinjo (Loznica).

FON BANJICA: Josimović, Petrašević, Ljujić, Lazić, Pajković - rezerve: Makivić, Krasnić, Krstić, Kalanović, Šljukić, Pajković, Stojanović, Pešić, Jovanović.

LOZNICA GRAD: Vulić, Vasić, Radovanović, Pavlović, Marinjo - rezerve: Jovanović, Nikolić, Baručija, Todorić, Rosić, Mačado, Souza.


Winter sport 4 : 2 SAS
FON Banjica 2 : 1 Loznica Grad 2018
Novi Sad 2 : 4 Vranje
Palež 5 : 4 Novi Pazar
Ekonomac 1 : 1 Ivanjica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vranje 7 5 1 1 16
2 Loznica Grad 2018 7 4 2 1 14
3 Novi Sad 7 4 1 2 13
4 FON Banjica 7 4 0 3 12
5 Novi Pazar 7 3 1 3 10
6 Winter sport 7 3 0 4 9
7 Palež 7 3 0 4 9
8 Ekonomac 7 2 2 3 8
9 SAS 7 1 2 4 5
10 Ivanjica 7 1 1 5 4