XS
SM
MD
LG
31.10.2023 Stevan Davidović

Crno-beli osvojili bod u Novom Bečeju

Ivan Mesaroš i Nikola Matijaš na stazi

Retko uzbudljiv i neizvestan meč odigran je u Novom Bečeju, u 7. kolu Super lige Srbije, u kojem su snage odmerili domaće Jedinstvo i Partizan iz Beograda. Za oba rivala ovo je bio izuzetno važan susret. Za domaće odlično su startovali Čaba Zavarko (615) i Uroš Papić (583), koji su bez većih problema pobedili Stojanovića i Đurića, uz to ostvarili prednost, od plus 110 čunjeva.

U drugom paru vodila se velika borba, a veliku šansu da praktično reši pitanje pobednika, propustio je Goran Bugarski, koji je imao 2:0 i lepu prednost, međutim u završnici Dejan Kostić je bio uspešniji i doneo zlatan bod gostima iz Beograda. Nešto ubedljiviji u ovom segmentu meča bio je i Aleksandar Kuzmanović, koji je pobedio Ervina Komaromija.

Publika je u Novom Bečeju pratila neizvestan duel

Najviše uzbiđenja bilo je u poslednjem paru, kada su na staze izašli Robert Ernješi i Ivan Mesaroš protiv Mladena Jovanovića i Nikole Matijaša. Prednost Jedinstva iznosila je 98 čunjeva, što je po mnogima bila nemoguća misija. Međutim oba kuglaša Partizana igrala su izvanredno, što je donelo veliko uzbudjenje i nagovestilo da Beogradjani mogu načiniti podvig. Strepnju je podgrejao odlični Matijaš, koji je iskoristio slab dan trenera i igrača Ivana Mesaroša i zabeležio ubedljivu pobedu od plus 73. Samo zahvaljujući snažnom otporu Roberta Ernješija, koji je parirao Jovanoviću i izgubio samo sa 10 čunjeva, izostao je veliki preokret, pa je susret završen 4:4, što je više odgovarlo crno-belima,  a Novobečejcima produžilo strepnju u borbi za opstanak.

U 8. kolu Jedinstvo dočekuje Beograd, dok u glavnom gradu sledi večiti derbi, u kojem će Partizan odmeriti snage sa Crvenom zvezdom.

Jedinstvo - Partizan 4:4 ( 3.362:3.347)

Jedinstvo: Zavarko 615, Papić 583, Komaromi 556, Bugarski 523, R. Ernješi 568, Mesaroš 517

Partizan: Stojanović 523, Đurić 563, Kuzmanović 567, Kostić 526, Jovanović 578, Matijaš 590

Piše: Stevan Davidović