XS
SM
MD
LG

Želja favorit protiv Pazovčana, Sloven na ispitu pored Dunava, Bečejci na popravnom u Banovcima

Novajlije u Vojvodini ne popuštaju ni za pedalj. Železničar vodi, dva boda manje ima Sloven, treći je Kabel, sa šampionskim ambicijama. Lider je deklasirao Bečej 1918 pored Tise, Sloven je za gol bio bolji od ekipe iz Adorjana, Omladinac je nastavio seriju pobeda u Šajkašu, Jedinstvo pobedilo posle osam kola 1. maj, Palančani iznenadili u Elemiru, mečevi u Kikindi i Belegišu završeni su bez pobednika (1:1). Gosti su bili uspešniji (tri pobede), tri susreta su završena nerešenim rezultatom, postignuta su 24 gola.

U subotu se igraju mečevi u Inđiji, Zrenjaninu, Rumi i Bačkoj Palanci.

Železničar osokoljen trijumfom u Bečeju, pun samopouzdanja očekuje Jedinstvo kao izraziti favorit. Dugo igraju zajedno, planski su dovodili igrače na duge staze i sa dobrom hemijom beleže blistave rezultate. Sedam utakmica su bez primljenog gola, zbog defanzivne orjentacije rivala bolje partije pružaju na strani. Jedinstvo je posle osam kola pobedilo 1. maj, slavili su u kupu i pokazuju tendenciju ka oporavku. Trener Vlada Livaja je ranije radio u Pazovi i kaže da neće podceniti rivala, čiji su predvodnici Piplica i Milenković.

Radnički je osvojio bod u Kuli i sa prethodnom pobedom nagoveštava izlazak iz krize. U komšijskom odmeravanju snaga dočekaće promenljive Naftaše. Trener Predrag Kandić je niz godina predvodio Zrenjanice, dobro poznaje sredinu i mentalitet, tako da sprema dobitnu kombinaciju. Iskustvo je na strani gostiju, na strani nisu uspešni (tri boda).

1. maj se nalazi u seriji loših rezultata(tri poraza) i sve su niže na tabeli. Poslednji debakl doživeli su u Pazovi i nalaze se u složenoj situaciji kada je u pitanju funkcionisanje kluba. Trener Milan Belić izvlači maksimum iz jedne od najmlađih ekipa u ligi. Hajduk 1912 je mršavim remijem u Kuli prekinuo niz od četiri poraza. Pisali smo o problemima kojima su opterećeni i trener Račić se hrabro nosi sa nevoljama, cilj je da izađu iz kontra ritma i povrate psihološku stabilnost.

OFK Bačka se trgla iz letargije, vezala dve pobede, posebno dobija na značaju trijumf u Elemiru. Imaju problem sa realizaciom i mršavim učinkom pored Dunava (tri boda). Ugostiće sjajne Rumljane, jedno od najprijatnijih iznenađenja. Bolja su ekipa, organizaciono i psihološki stabilni, u svaki duel ulaze sa mirnoćom, bez tenzija. Sedmu pobedu u prvenstvu zabeležili su protiv Tise i na Dunav odlaze kao blagi favoriti.

Preostala četiri susreta igraju se u nedelju, u Novom Sadu, Novim Banovcima, Adorjanu i Pančevu.

Derbi se igra u Novim Banovcima, gde će koplja ukrstiti preporođeni Omladinac i zaustavljeni Bečejci. Domaćin je bio u nezadrživoj seriji, za trenutak je zastao u Inđiji i nastavio u Šajkašu. Srećno su došli do minimalaca i dočekuju uzdrmane goste, koji su isto tako bili uspešni do duela sa liderom. Ponovo je na kormilu iskusni stručnjak Damir Dakić. Biće oslabljeni bez suspendovanog Vještice, povređenog Nonina, ali se u tim vraća prvi strelac Živkov.

Tisa, jedna od najmlađih ekipa, igra promenljivo, imaju dva poraza na prethodnim mečevima, poslednji je usledio u Rumi. Imaju simetričan odnos pobeda i poraza (po pet), nešto su uspešniji u Adorjanu. Na njihovim utakmicama pada dosta golova zahvaljujući golgeterskom učinku Mitrovića i Kostića. OFK Kikinda, naredni protivnik, odigrala je bez pobednika i nerešeno je najpravedniji ishod sa visoko pozicioniranim Kabelom. Primili su gol posle četiri meča i uspešni su unazad nekoliko kola. Biće oslabljeni bez suspendovanih bonusa Lukića i Kecmana, takođe izostaju internacionalac Rafa i Radovanović. Gnevni su na disciplince koji su bili rigorozni kada su u pitanju nadareni bonusi. Kazna od po četiri utakmice za Lukića i Kecmana nije preimerena njihovom uzrastu i ne deluje podsticajno.

Kabel je od starta istakao kandidaturu za vrh, nisu se kockice poklopile, ali drže na dovoljnom odstojanju vodeći dvojac i vrebaju priliku da se približe. U Kikindi su osvojili bod u egal utakmici i protiv Podunavca očekuju tri boda. Gosti su se pokazali kao specijalisti za remije i tri utakmice su odigrali bez pobedinika. Tradicionalno ne postižu puno golova i nisu bez šansi da na Štrandu iznenade ambicioznog domaćina.

Dinamo 1945 je nerešenim ishodom u Belegišu zaustavio blagi pad u rezultatima. Očekuje ih zgusnut kalendar i veliki izazov u 1/16 finala kupa sa superligašem Voždovcem. Do tog duela odigraće dve utakmice, prvu sa fenjerašom iz Šajkaša koji je najviše razočarao. Uspeli su bez Grgića i Crnojačkog da pruže dostojni otpor Omladincu, u pojedinim momentima bili bolji, ali nikako da krenu konkretnije. I dalje su na jednom trijumfu, sa pet poraza i tri postignuta gola. Primer su ekipe koja je izgubila samopouzdanje, psihičku stabilnost i sve su dalje od luke spasa.


Bečej 1918 1 : 0 Borac (Š)
Omladinac : Jedinstvo (SP)
Železničar (I) : Hajduk 1912
1. Maj Ruma 0 : 2 Naftagas
Radnički (Z) 2 : 2 GFK Sloven
OFK Bačka 0 : 1 OFK Kikinda
Tisa : Podunavac
Kabel : Dinamo 1945
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Železničar (I) 26 16 7 3 55
2 GFK Sloven 27 16 4 7 52
3 Naftagas 27 13 4 10 43
4 OFK Kikinda 27 11 8 8 41
5 Radnički (Z) 27 11 8 8 41
6 Dinamo 1945 26 12 5 9 41
7 Kabel 26 10 9 7 39
8 Omladinac 26 10 6 10 36
9 Podunavac 26 8 11 7 35
10 Tisa 26 11 1 14 34
11 Borac (Š) 27 10 4 13 34
12 Bečej 1918 27 10 3 14 33
13 Jedinstvo (SP) 26 7 9 10 30
14 Hajduk 1912 26 7 8 11 29
15 1. Maj Ruma 27 6 7 14 25
16 OFK Bačka 27 4 6 17 18