XS
SM
MD
LG

Uzbekistanski AGMK u Ligu šampiona, prvi rival Al Itihad sa Benzemom, Kanteom, Fabinjom...

Aleksandar Stojmirović - foto: lična arhiva

Uzbekistanski superligaš AGMK načinio je istorijski uspeh plasmanom u grupnu fazu aziske Lige šampiona. Uspeh je utoliko veći ako se zna da su savladali Al-Arabiju iz Kartara na gostujućem terenu. Nakon poslednjeg kola kvalifikacija obavljeno je žrebanje u glavnom gradu Šri Lanke.

Grupa je zanimljiva i kao favorit izdvaja se saudijski Al Itihad sa zvezdama kao što su Benzema, Fabinjo, Kante… AGMK će odmeriti snage i sa iranskim Sapahanom i iračkim Air Forsom. Prvu utakmicu igraju u Džedi 18. septembra protiv Al Itihada. Trener Aleksandar Stojmirović nam prenosi utiske i kaže da su u klubu zadovoljni grupom, naročito što će biti u mogućnosti da ugoste Al Itihad sa nekoliko svetskih zvezda.

- Ono što je za nas izuzetno važno je borba u prvenstvu za plasman među četiri najbolja kluba lige. Trenutno na tabeli zauzimamo peto mesto i biće velika borba da se plasiramo među četiri kluba koje obezbeđuje kvalifikacije, odnosno direktan prolaz u Ligu šampiona. Juče smo u okviru četvrtfinala kupa savladali drugoligaša Harezmu i izborili pravo nastupa u polufinalu sa ekipom mog bivšeg kluba Navbahor. Takođe, ako se osvoji kup dobijamo mogućnost direktnog plasmana u grupnu fazu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja. Za sada sve je otvoreno i bijemo bitku na tri fronta i videćemo šta će vreme doneti – reči su trenera Stojmirovića, koji se nada još jednoj uspešnoj sezoni u ovoj dalekoj srednjeazijskoj zemlji. U međuvremenu je postao predavač u fudbalskom savezu za “B” nivo trenerske struke. Nagovestio je mogućnost saradnje edukacionih centara FS Srbije i Uzbekistana.