XS
SM
MD
LG

Miloš Živanović nastavio tradiciju

Od početka jako i odvažno - sa prvog treninga odbojkaša Ribnice

Poštujući tradiciju, odbojkaši Ribnice su prvo okupljanje i početak priprema za novu sezonu imali prvog ponedeljka u avgustu. Umesto u Borićima, vazdušnoj oazi Kraljeva, loše vreme i kiša, "musketare" su oterali pod svodove nove sportske dvorane gde je odrađen prvi trening. I letimični pogled na okupljene pokazao je koliko promena je u igračkom kadru doživela Ribnica. Iz prošle sezone ostali su kapiten Todorović, korektor Bojović, srednji bloker Gajović i libero Maričić. Tu je iskusni Milovanović da pomogne kao i uvek, a ostatak tima čini plejada mladih igrača poniklih u Ribnicinoj školi odbojke. Od novajlija, u klub se posle mnogo godina vratio srednji bloker Vladan Aleksić, prethodnih sezona bio u Takovu iz Gornjeg Milanovca, dok je Ribnica dogovorila i primača servisa Luku Kostića (2001. godište) reprezentativca Makedonije koji će se ekipi priključiti posle obaveza u nacionalnom timu. U klubu kažu da posao u prelaznom roku nije gotov, da će biti još novih igrača, tačnije povratnika. Osim igračkog kadra, promena je bilo i na klupi. Milan Simojlović je otišao u Ukrajinu, a novi strateg Ribnice je Miloš Živanović, bivši igrač "musketara" i član stručnog štaba prethodnih sezona. Time je nastavljena još jedna tradicija, jer od osnivanja kluba na klupi Ribnice je bio domaći kadar, odnosno Kraljevčani potekli u superligašu iz grada na Ibru.

Miloš Živanović novi trener odbojkaša Ribnice

Ogromna čast i velika obaveza. Kada sam u šestom razredu počeo da treniram odbojku u Ribnici maštao sam da zaigram za prvi tim i to sam doživeo, sasda sam doživeo da budem i prvi trener seniorskog tima. Krug se zatvorio! Ne moram da naglašavam koliko je ovo sve meni važno, jer sam porastao u Ribnici, to mi je druga kuća i porodica. Imali smo velikih promena u timu, to se i očekivalo. Dolazi vreme klinaca iz naše škole i daćemo im šansu. Biće tu iskusnih igrača da ih vode i usmeravaju i verujem da ćemo opet imati šta da pokažemo i ponudimo. Iskusni Aleksić je stigao da pomogne, doveli smo i reprezentativca Makedonije Kostića koji bi trebalo da bude značajno pojačanje. Videćemo kako će se odvijati situacija u prelaznom roku i tokom priprema. Sigurno je da imamo još mogućnosti da dovedemo nekog igrača na deficitarnim pozicijama, naravno u skladu sa mogućnostima - kaže Miloš Živanović, trener Ribnice.

Kraljevčani ove sezone ponovo igraju i na međunardnoj sceni, što je obaveza više?

Ima do tada mnogo vremena. Igra se tek u novembru, rival će nam biti pobednik meča slovenačkog i finskog protivnika. Nama je sada u prvom planu da se spremimo dobro i odigramo meč osmine finala Kupa Srbije što će biti prva zvanična utakmica krajem septembra. Tek onda sledi superliga, pa na kraju Evropa. Što se priprema tiče, imamo mogućnost da odemo na Goč, ali bliža je opcija da kompletan rad sprovedemo u Kraljevu gde ćemo koristiti Atletski stadion, teretanu i naravno novu sportsku dvoranu. Najvažanije je da svi budu zdravi i da nas mimoiđu povrede - zaključuje Miloš Živanović, strateg Ribnice.

Prvi trening odbojkaša Ribnice sa novim trenerom Milošem Živanovićem

Kapiten Ivan Todorović trpi teret godina, ali počeo je još jedne pripreme i predvodiće tim i u novoj sezoni.

Za mene još jedna inspirativna sezona. Prvo bih se zahvalio Milanu Simojloviću za sve što je uradio u prethodnom periodu za Ribnicu. On je otišao u inostranstvo, angažovali smo novog trenera iz sopstvenih redova, kako to tradicija u Ribnici nalaže. Tu je mnogo mladih igrača, što je generalno bila ideja kada sam se vraćao u Ribnicu, da dobiju šansu što će se u ovoj sezoni i dogoditi. Videćemo kada se kompletiramo i uigramo kako će to izgledati, rano je za prognoze i očekivanja. Na nama je da radimo, vredno i posvećeno. Da nas mimoiđu povrede i verujem da će sve biti dobro. Uz pomoć ljudi oko kluba, osvedočenih prijatelja Ribnice i nadam se novih sponzora verujem da ću uspeti da odgovorim obavezama i oko organizacije kluba, što je takođe jako bitan segment. Idemo korak po korak - naglašava Ivan Todorović, kapiten i sportski direktor kraljevačke Ribnice.

"Musketari" će kompletan rad sprovesti u Kraljevu, planirano je desetak kontrolnih utakmica, a tu je i Memorijalni turnir "Dušan Bošković-Bole". Ono što u narednom periodu treba očekivati angažovanje jednog proverenog dizača, jer bi tada i ovaj tim imao sasvim drugačiju fizionomiju.


22 .kolo Superliga Srbije
Jedinstvo (SP) 1 : 3 Novi Sad Maneks
Crvena zvezda 3 : 2 Partizan EFBET
Vojvodina 3 : 1 Karađorđe
Spartak (S) 3 : 0 Spartak (LJ)
Ribnica 1 : 3 SPD Radnički
Mladi radnik 3 : 0 Takovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina 22 19 3 56
2 SPD Radnički 22 16 6 49
3 Partizan EFBET 22 16 6 48
4 Ribnica 22 14 8 41
5 Spartak (S) 22 14 8 36
6 Crvena zvezda 22 13 9 39
7 Mladi radnik 22 12 10 38
8 Takovo 22 7 15 25
9 Karađorđe 22 7 15 21
10 Jedinstvo (SP) 22 7 15 20
11 Novi Sad Maneks 22 7 15 20
12 Spartak (LJ) 22 0 22 3