XS
SM
MD
LG

Ilija Jović na golu Lužnice iz Babušnice

Mladi Zaječarac Ilija Jović koji je nedavno proslavio 18-ti rođendan, sa nepunih osam godina, počeo je da trenira u redovima bivšeg srpskoligaša Timoka 1919. Čim je došao na Gradski stadion pod Kraljevicom, kao i svi "klinci" bacao se i valjao po zelenom tepihu i bez mnogo razmišljanja, odmah se opredelio da bude golman, kao nekada njegov otac Željko, bivši čuvar mreže Puteva, Kablova i drugih klubova. Prvi trener bio mu je i ostao do današnjih dana Ivan Đorđević Borota, koji je nadimak dobio po Petru Boroti, nekadašnjem golmanu Partizana.

U jatu "belih labudova" sa Timoka prošao je sve selekcije, od mlađih pionira do seniorskog pogona, gde je debitovao sa nepunih 16 godina. Ali, zbog jake konkurencije u startnoj postavi tadašnjeg prvoligaša Timoka, dve sezone na pozajmici proveo je čuvajući mrežu zonaša Ozrena iz Sokobanje. Ovaj dvometraš uvek je bio u startnoj postavi, što mu je bio i cilj. Stalno je branio gol Ozrena i uvek je bio među najboljima ako ne i najbolji na terenu. Sticao je neophodno iskustvo i za veće domete. Poseduje izvanredan stas za vrhunskog golmana sa manirima da se uskoro oproba i u srpskoj eliti. Čuvajući mrežu Sokobanjaca pokazao je sa svojih 17 i 18 godina svu raskoš među stativama i ima sve predispozicije da ostvari dečačke snove, dabrani u nekom elitnom klubu i da obuče crveni dres naše reprezentacije. Na pravom je putu i ako ovako nastavi da trenira i napreduje njegovi snovi brzo će se ostvariti. I ovoga leta za njegove usluge zainteresovano je nekoliko naših klubova iz svih rangova takmičenja. Rado bi ga u svojim redovima video i Timok 1919, ali talentovani Ilija Jović je pristupio zonašu Lužnica iz Babušnice, sa ciljem da ostvare što bolji plasman na tabeli, ali i on braneći za ovaj klub želi da stekne novo iskustvo na putu ostvarenja blistave golmanske karijere.

- Još od malih nogu član sam Timokovog jata. I odmah sam se opredelio da budem golman, kao što je to bio i moj otac Željko. Prvi trener mi je bio Ivan Đorđević Borota, bivši golman Timoka i Kristala iz Zaječara. Pre dve sezone zbog jake konkurencije u Timoku, kao i najmlađi golman u seniorskom plavo belih, na poziv Marka Bajića, trenera Ozrena, prešao sam u redove „zelenih“, a ovoga leta potpisao za Babušničane mada sam imao još nekoliko ponuda - kaže Ilija Jović