XS
SM
MD
LG

Tadić i Džeko najveći tandem Evrope

Foto: FC Fenerbahce/facebook

Više od fudbala. Slika koja je zadivila Evropu. U zagrljaju Dušan Tadić i Edin Džeko, nove akvizicije turskog velikana Fenerbahčea. 
Dušan Tadić je u Istanbul stigao iz Amsterdama, gde je punih 5 godina vedrio i oblačio, ne propustivši ni jednu prvenstvenu utakmicu, što je maltene za Ginisovu knjigu rekorda. Upisao je bezbroj asistencija i golova i od šire holandske i srpske javnosti gotovo aklamativno proglašen za najboljeg igrača Ajaksa i Srbije u 21. veku.
 
Edin Džeko je u Istanbul stigao iz Italije, u kojoj je posle Engleske i igara u Mančester Sitiju,  8 godina u dresu Rome i Intera rušio sve odbrane kalča.
Tadić i Džeko su kapiteni i najbolji igrači reprezentacije Srbije, Bosne i Hercegovine. Njihove fudbalske osobine su slične i različite, a u tandemu mogu razoriti svaku odbranu, što su u svojoj dosadašnjoj karijeri, potvrdili pred očima cele Evrope.
 
Njih dvojicu mnogi dečaci oponašaju, dive se njihovoj uzornosti i fudbalskim veštinama. Ova fotografija govori i o njihovim ljudskim vrednostima i po svemu su, u ovom momentu, najveći fudbalski tandem u Evropi.
 
Videćemo da li će to rezultirati i titulom na koju Fenerbahče čeka 9 godina? 
 
Autor: Svetozar Čiča

Igrač
Napad
Broj godina: 35

Antwerp 1 : 0 Olympiacos
Fenerbahce 1 : 1 Eintracht Frankfurt
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Eintracht Frankfurt 6 3 3 0 12
2 Olympiacos 6 3 0 3 9
3 Fenerbahce 6 1 3 2 6
4 Antwerp 6 1 2 3 5