XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Budućnost (BB) za dve sezone preskočili dva ranga

Fudbaleri Budućnosti (BB) i navijači Plava Garda

Nekadašnji Vojvođanski ligaš Budućnost (Banatski Brestovac) u protekloj sezoni u Drugoj Južnobanatskoj ligi Zapad beležio je odlične rezultate i osvojili su drugo mesto sa osvojenih 61 bodova uz gol razliku 81-39. Brestovčani su svojim igrama pokazali da su na dobrom putu i posle baraža sa Banatul Lokve u prvom meču su odigrali 2:2, a kod kuće slavili 3:2 i od sledeće sezone biće članovi Područne lige Pančevo. Dolaskom predsednika Nikole Uskokovića koji je sa svojim saradnicima sekretar Marko Brajović, Milan Jovanov, Darko Anđelović, Srđan Ljubisavljev i Uroš Anđelović napravio dobru atmosferu u klubu i uz pomoć MZ Banatski Brestovac, Grada Pančeva i nekoliko sponzora kluba uspeo da posle 10 godina klub povrati status u područjoj ligi za koji kaže:

- Fudbaleri i trener Brajović su najzaslužniji za lep uspeh koji smo ostvarili u protekle dve sezone kada smo preskočili dva ranga. Iza nas je teška sezona i najvažnije je da smo uspeli da izdržimo pritisak do kraja sezone i u baražu sa ekipom iz Lokve uspeli da dođemo do pobede. Fudbal u našem mestu se ponovo vraća na velika vrata i sada se okrećemo novim izazovima. Fudbaleri će imati malo odmora, a za nas iz uprave kluba odmora nema, jer moramo razmišljati o novoj sezoni koja je pred nama.-

Predsednik Uskoković o ambicijama i narednim akcijama kluba kaže:

- U klubu treniraju i takmiče se sve selekcije i osnovni cilj je da nastavimo započeti posao da iz svojih redova stvorimo jak tim. Naš zajednički i naredni cilj je da naš klub bude stabilan i da se bez problema takmiči u Područnoj ligi Pančevo gde su kvalitetni timovi. Naše mesto je uvek bilo poznato po fudbalu, odakle su mnogi fudbaleri napravili sjajne fudbalske karijere širom Srbije i želim da istaknem da klub ima bogatu dugogodišnju fudbalsku tradiciju i da ovaj uspeh daje nadu da možemo još bolje.-

Predsednik Nikola Uskoković

Da li planirate i da se pojačate u prelaznom roku.

- Još nismo svesni kakav smo veliki uspeh uradili, a što se tiče pojačanja videćemo u narednim danima, jer želimo da u timu budu igrači iz našeg mesta i takva politika kluba donela je dobru i zdravu atmosferu i odlične rezultate proteklih sezona. U klubu treniraju dobri mladi igrači i želimo šancu i njima da pružimo kako bi stvorili tim koji će dugo godina igrati zajedno.- kaže Uskoković.

Na klupi je bio trener Srđan Brajović koji je kao igrač nastupao za mlađe kategorije OFK Beograd, zatim za Dinamo (Pančevo), Sloga (Petrovac na Mlavi), OFK Bačka, Radnički (Kovin), Slavija (Kovačica) i Budućnost (Banatski Brestovac). Po završetku igračke karijere Brajović je završio trenersku školu i preuzeo tim Budućnosti sa kojim je za dve sezone preskočio dva ranga takmičenja i posle uspeha rekao je:

- Zajedno smo svi verovali da možemo do prvog mesta i na kraju smo uspeli. Drago mi je da sada svi drugačije gledaju i govore o našem klubu i to je dokaz da smo na dobrom putu i želim da to što duže potraje. Svi igrači su zaslužni za ovaj uspeh koji su pružali dobre partije u kontinutetu.-

Početak priprema ste zakazali za 04.jul.

- Fudbaleri su na zasluženom odmoru i odredili smo datum početka priprema. Imamo na svom stadionu odlične uslove koje je uprava kluba obezbedila i verujem da možemo do dobrih rezultata u novoj sezoni. Najvažnije da svi igrači ostanu i onda neće biti nikakvih problema oko tima koji će nastupiti u višem rangu takmičenja. Sigurno je da smo svi zajedno delovali kao pravi tim, ali moram da istaknem Marka Stanojkovića koji je pored postignutih golova, imao i 20 asistencija u proteklom prvenstvu.– rekao je Brajović.

Fudbaleri koji su nosili dres Budućnosti tokom protekle sezone: golmani Dušan Milutinović, Darko Anđelović, Nikola Đorđević, igrači Strahinja Jovanović, Dejan Stanišić, Dušan Popović, Miladin Popović, Srđan Brajović, Nikola Brajović, Marko M. Brajović, Marko R. Brajović, Nikola Vranić, Nemanja Uskoković, Miloš Stanojković, Nemanja Stanojković, Marko Stanojković, Marko Pantić, Luka Jovanov, Danilo Guran, Aleksa Dinić, Filip Dinić.

Strelci za ekipu Budućnosti bili su prvi strelac lige Nemanja Stanojković sa 25 gola, a ostali strelci za tim iz Banatskog Brestovca bili su Marko Stanojković 23, Nikola Vranić 10, Miladin Popović 6, Aleksa Dinić 5, Nemanja Uskoković 4, Miloš Stanojković 3, Filip Dinić, Luka Jovanov, Strahinja Jovanović po 2 golova.