XS
SM
MD
LG

VFL Istok Omoljičani napadaju srpsku ligu

Fudbaleri Mladosti posle slabe jesenje sezone koju su završili na pretposlednjem mestu sa malim šancama da izbegnu ispadanje iz lige. Rukovodstvo kluba iz Omoljice na čelu sa predsednikom Đurićem nije se predavalo i u drugom delu sezone sa novim trenerom Milanom Todorovićem uspeli su da se plasiraju na 11 mestu sa osvojenih 35 bodova. Na poslednjem sastanku uprave kluba sa predsednikom Nenadom Đurićem protekla sezona je ocenjena kao uspešna, jer je ostvaren plan opstanak u Vojvođanskoj ligi.

-Postigli smo rezultate koje smo zaslužili igrama na terenu i još važnije da smo ove sezone napravili dobar i mlađi sastav. Naše puno poverenje u radu imao je trener Todorović koji je vrlo korektno odradio svoj posao u našem klubu. Posle nekoliko razgovora sa Todorovićem želeli smo da ostane u klubu, ali je on odlučio da u narednoj sezoni nastavi sa radom u inostranstvu i želimo mu uspešan rad u novoj sredini.- rekao je Đurić.

Sledi pauza, ali za vas iz uprave kluba nema odmora sledeće godine slavite veliki jubilej 100 godina postojanja kluba.

-Igrači su na zasluženom odmoru i početak priprema je planiran za 10 jul. Moramo brzo da nađemo rešenje novog trenera i želimo da u godini jubileja da pokušamo da se sledeće sezone plasiramo u Srpsku ligu Vojvodine. Svi zajedno u upravi kluba verujemo u to i za sada igrački kadar ostaje isti naravno uz adekvatna pojačanja koje želimo da dovedemo u ovom prelaznom roku. Imamo jasan cilj i verujem da ćemo uspeti da to i ostvarimo u narednom prvenstvu.- rekao je Đurić.

U prvom delu jesenjeg dela Omoljičani su osvojili samo 8 bodova. Pred početak prolećnih borbi došao je trener Milan Todorović koji je u drugom delu sezone osvojio 27 bodova što je bilo dovoljno za opstanak u ligi. Sigurno da je sa fudbalerima najzaslužniji za uspeh trener Todorović koji je podneo izveštaj upravi kluba u kome je istakao:

-Lepo je na kraju pričati, ali moram da napomenem da smo zajedničkim snagama i nimalo lako uspeli da postignemo rezultate koje malo ko ima na ovim prostorima. Igrači su podneli najveći teret i oni su najzaslužniji za ovaj uspeh koji smo postigli. Napravili smo dobru selekciju i atmosferu u klubu i to je donelo rezultate koje smo postigli.-

Po završetku sezone sa rukovodstvom kluba ste se rastali i od 01.jula ste u novom klubu na Malti.

-Moram da istaknem da sadašnja uprava na čelu sa predsednikom Đurićem obezbedila je sve maksimalne uslove za rad i dosta toga je urađeno i na objektima koji su na stadionu tako da smo zaista morali iako je postojao ogroman pritisak da uspemo da ostvarimo plasman koji smo želeli. Klubu i fudbalerima želim sve najbolje u novoj sezoni, gde imaju veliki cilj da napadnu viši rang i ubeđen sam da Omoljica može i zaslužuje da ima srpskoligaša. – završio je Todorović.

Ove sezone dres Omoljičana kod trenera Milana Todorovića nosili su: golmani Ivan Topić, Darko Kaluđerov, igrači Vojislav Mićić, Nemanja Celin, Goran Maksimović, Igor Starčević, Jovan Vukajlović, Nikola Radisavljević, Stefan Živanović, Danilo Kovačević, Stojan Vojnović, Luka Lukić, Vladimir Lukić, Mihajlo Marković, Davor Ramović, Nenad Maksimović, Uroš Stefanović, Filip Kovačević, Dragan Alavanja.

Strelci za Mladost u protekloj sezoni bili su: Nikola Radisavljević 10, Jovan Vukajlović 9, Danilo Kovačević 8, Nemanja Celin, Filip Kovačević 4, Luka Lukić, Igor Starčević, Slobodan Stošić 3, Vojislav Mićić, Stojan Vojnović po jedan gol.

Fudbaleri Mladosti Omoljica