XS
SM
MD
LG

Čukarički počeo pripreme, Matijašević: Da budemo u top pet

Čukarički počeo pripreme, Matijašević: Da budemo u top pet--

Čukarički je u četvrtak počeo pripreme za novu sezonu, u kojoj će prvi put nastupati u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja. U zavisnosti od kvalifikacionih mečeva, to će biti ili Liga Evrope ili Liga konferencije. Ekipu je pozdravio sportski direktor Vladimir Matijašević, koji je prvotimcima najpre poželeo dobro zdravlje i dobre rezultate i u novoj sezoni.

- Osim Ćalasana, dovešćemo još jednog igrača koji je bio u Portugaliji, reč je o napadaču Ze Mariu iz Gvineje Bisao. Do polaska na Divčibare imaćemo još nekoliko pojačanja. Dovešćemo zadnjeg veznog stranca, bočnog takođe, moramo još jednog golmana, videćemo šta će biti i sa Ričardom na levom beku. Tošić će možda da ode, za njega ima dosta interesovanja – rekao je Matijašević.

Prvu prozivku propustio je Muhamed Badamosi, koji je sa reprezentacijom Gvineje slavio u sredu uveče protiv Južnog Sudana u okviru kvalifikacija za Kup Afričkih nacija.

- Imamo konkretnu ponudu za Badamosija već sedam dana. Čekamo njegov dolazak za razgovor – kazao je Matijašević, koji je potom pričao o momcima koji su proteklu sezonu proveli na pozajmicama:

- Ne žurimo sa prodajom što se tiče ostalih. Vratili su se Vidosavljević i Nikčević, Ergelaš će ostati na pozajmici u Novom Pazaru, Braunović u Vršcu, videćemo za Kadijevića, najbolja opcija bi bila da ga pozajmimo nekom klubu u Super ligi. Grgić je prodat Železničaru.

Da li je dolazak tandema iz Portugalije preporuka istog skauta, kao za Badamosija i Sisoka?

- Jeste, ali to nije nov skaut. Radi odavno već sa nama, ali ga nismo spominjali. Dobili smo dobre informacije. Nadam se da smo pogodili sa novim napadačem, kao što je to slučaj bio sa Badamosijem.

Šta će biti sa igračima kojima su istekli ugovori Belić, Stojanović?

- Luka Stojanović je produžio ugovor, sa Belićem je takođe dogovor da ostaje. Za Zorana Popovića još uvek ne znam, to ćemo videti.

Da li je odlazak Pankova u Legiju ubrzao dolazak Ćalasana?

- Jeste, to je igrač koji je u dobrim fudbalskim godinama. Odigrao je preko 30 utakmica u drugoj ligi Portugalije što nije lako. Još jedan štoper će nam doći ovih dana. Veliko pojačanje za nas, ako se bude odlučio da nas pojača. Reč je o domaćem igraču. Izlazi iz povrede, ali će za dva tri-meseca biti spreman.

Pojasnio je Matijašević i situaciju oko Vladimira Lučića, ali i Miladina Stevanovića, za kojeg je bilo dosta interesovanja inostranih klubova.

- Bio sam u kontaktu sa gospodinom Terzićem oko Lučića. Definitivno ide na pripreme sa Crvenom zvezdom. Ako se ne pokaže kod novog trenera Bahara, možda se vrati, ali sada je to na dugom štapu. Što se tiče Stevanovića bilo je priča za Makabi, međutim ništa konkretno.

Prošle godine se spominjao dolazak Miloša Ninkovića?

- Tu je, trenira kod nas na stadionu, održava formu, ali ne dolazi. Ima 39 godina i još jednu sezonu ugovora u Australiji. Pričali smo, želi da se vrati na mesto direktora. To znači da ja moram da pobegnem još jednom negde – našalio se Matijašević.

Koje su ambicije i ciljevi za novu sezonu?

- Da budemo među prvih pet naredne sezone u prvenstvu. Zadovoljan sam prošlogodišnjim mestom na tabeli i osvojenim bodovima. Imali smo i dosta pehova. Žao mi je što u Kupu Srbije nismo bili kompletni. Što se tiče Evrope, voleo bih da igramo Ligu šampiona, ali to nije realno. Liga konferencija je po meri, mada bi bilo lepo da prođemo u Ligu Evrope. Ponavljam, realno je da igramo Ligu konferencija, jer tu možemo da očekujemo neke bodove za srpski fudbal.

Od Lige Evrope ili Lige konferencije zaradićete značajan deo budžeta, da li to nešto menja u pogledu transfer politike?

- Evropa donosi oko tri miliona. Budžet Čukaričkog je, kako gazda Obradović kaže, oko šest miliona evra. Mi smo ta dodatna tri miliona “napravili”, ali mi sve što zaradimo ulažemo dalje. Imaćemo gro tima od prošle godine, uz nekoliko pojačanja za Evropu i to je to – zaključio je Matijašević.

Marko Docić, kapiten Čukaričkog propustiće uvodnu fazu priprema.

- Naš kapiten je pre nekoliko dana operisao slepo crevo i preskočiće prvi deo priprema. On kad ne počne pripreme, igra dobro, tako da ne brinem što ga sada nema – rekao je Vladimir Matijašević.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42