XS
SM
MD
LG
27.05.2023 Aleksandra Stojković

Mladi "Zmajevi" hrabro okončali sezonu

Fudbaleri Voždovca gostovali su ekipi Partizana u okviru 37. kola Super lige Srbije, a utakmica je završena rezultatom 2:1 (2:0).

Domaći su došli do vođstva u 25. minutu preko Fusenija Dijabatea, a deset minuta kasnije Kvinsi Menig je duplirao prednost crno-belih.  Gol za goste delo je Danila Teodorovića, koji se odlično snašao u 79. minutu, odreagovao na asistenciju 18-godišnjeg Matije Mitrovića i postavio konačan rezultat. 

Bio je ovo ujedno i poslednji meč za tim sa Dušanovca, koji je takmičarsku godinu završio na sedmom mestu u domaćem šampionatu. Utakmica je počela po izuzetno kišnom vremenu, ali bez obzira na to igrači oba tima od starta su se trudili da prikažu tečnu igru. 

Prvih pet minuta domaći su imali terensku inicijativu, ali su defanzivci Voždovca lako izlazili na kraj sa svim napadima. Nakon toga usledio je period bolje igre Zmajeva koji su preuzeli kontrolu nad dešavanjima na terenu. Sve više su pretili gostujući igrači, u 15. minutu Ivezić je imao dobru ideju da uposli Lazarevića koji je utrčavao sa desnog krila, ali je kapiten tima sa Dušanovca poslao malo jači pas nego što je bilo potrebno.

Uzvratili su crno-beli pet minuta kasnije prodorom po levoj strani, međutim, odbrana Zmajeva lako je zaustavila taj pokušaj. U 25. minutu Partizan je došao do vođstva preko Fusenija Dijabatea, koji je nakon lepog solo prodora po desnoj strani, uputio dobar udarac sa ivice kaznenog proostora i pogodio mrežu Voždovca. Tri minuta kasnije golman Krunić je maestralno intervenisao i zaustavio dobar šut domaćih.

Izabranici Nikole Puače krenuli su da atakuju ka golu protivnika ne bi li došli do brzog izjednačenja, što su domaći iskoristili u 35. minutu kada su duplirani prednost. Posle prodora po levom boku lopta je došla do Kvinsija Meniga koji je sa penala poslao neodbranjiv udarac ka golu tima iz Zaplanjske. Četiri minuta kasnije ponovo se dobro pokazao čuvar mreže Krunić. U 43. minutu stativa je bila saveznik Vožda nakon šuta Rikarda.

Pred sam odlazak na pauzu gosti su izveli najbolju akciju nakon što je Nešković lepo prošao po levom boku odakle je uputio dobar centaršut, ali je malo nedostajalo da Burmaz stigne do te lopte. Ubrzo nakon toga igrači su otišli na petnaestominutni odmor. 

U nastavku su prvu priliku imali crno-beli, kada je Krunić ponovo demonstrirao golmansko umeće. Ivezić je u 50. minutu oprobao udarac iz daljine, međutim, nije bio precizan.

Strateg Zmajeva u 54. minutu izvršio je dvostruku promenu kada je umesto Stoisavljevića i Jočića na teren poslao Vujanovića i Matića. Dva minuta kasnije Zečević se istakao dobrom intervencijom. Raspoloženi Nešković iznudio je prvi korner za goste u 58. minutu. Istom merom uzvratio je i mladi Lazarević, ali nije bilo promene rezultata.

U narednom napadu domaćih nepremostiva prepreka bio je večeras odlični Krunić. Nova promena u timu sa Dušanovca viđena je u 61. minutu kada je umesto Lazarevića ušao Teodorović. Dva minuta posle toga požuteo je Damjanović. Pet minuta kasnije Vujanović je po desnoj strani predriblao nekoliko čuvara, zatim je sjajnim dodavanjem pronašao na levoj strani Neškovića, ovaj odigrao dupli-pas sa Đuričićem, koji je pokušao da ubaci loptu na peterac, međutim, ta namera je izblokiran.

Nakon toga je Burmaz izašao umesto Mitrovića. U tom periodu Voždovac je imao terensku inicijativu i sve više je atakovao ka golu Partizana. U 75. minutu usledio je opasan napad koji je klizećim startom zaustavio Zečević. Odlična igra Zmajeva isplatila se u 79. minutu kada je Danilo Teodorović preciznim udarcem iskosa s leve strane smanjio zaostatak svog tima.

Minut nakon toga gosti su mogli do izjednačenja, ali je solidan šut Matića zaustavio golman crno-belih. Ohrabreni postignutim golom igrači Voždovca su do kraja susreta nastavili sa napadima, a novu priliku imao je Nešković u 89. minutu kada je iskosa s leve strane šutirao za malo pored gola Partizana. U sudijskoj nadoknadi igralo se još tri minuta, ali nije bilo promene rezultata. 

Trener u stručnom štabu kluba iz Zaplanjske, gospodin Marko Savić, izneo je svoje utiske posle utakmice. 

„Odigrali smo kao da smo već na odmoru, posebno prvo poluvreme. Takav pristup je nedopustiv, pogotovu protiv jednog od dva najveća kluba u zemlji i to je nešto na čemu ćemo raditi“, rekao je trener Zmajeva.

Perspektivni stručnjak osvrnuo se na veliki broj bonus igrača u svom timu i ukratko prokomentarisao upravo završenu sezonu. 

„Igrače ne delimo na mlade i stare, to su fudbaleri koji nastupaju u Super ligi Srbije. Iza nas je uspešna sezona, zadovoljni smo postignutim, kako rezultatski tako i kako smo izgledali na terenu. Ima i stvari koje mogu da budu još bolje i na tome ćemo raditi u narednom periodu“, poručio je gospodin Savić


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42