XS
SM
MD
LG
21.05.2023 Ana Jovanović

Neka bolji pobedi: Rojević i Krželj očekuju neizvesno finale

Dario Krželj i Boris Rojević - foto: ARKUS liga

Rukometaši Vojvodine u nedelju od 18 časova dočekuju ekipu Partizana u prvoj utakmici finala plej-ofa (18:00). Novosađani se bore za deseti uzastopni trofej u domaćem prvenstvu, dok crno-beli žele da, posle 11 godina bez titule, ponovo postanu prvaci države.

Boris Rojević, trener Vojvodine, žali što njegov tim neće biti kompletan za predstojeća finala, ali veruje da će igrači koji budu na terenu dati sve od sebe da ova sezona bude najuspešnija u dosadašnjoj istoriji kluba.

,,Stigli smo do finala ARKUS lige, nacionalnog Kupa i EHF Evrokupa, što je sjajan rezultat za nas. Međutim, posle utakmica sa Dinamom u polufinalu plej-ofa, gde smo doživeli veliki broj povreda, postavlja se pitanje u kom sastavu ćemo istrčati na teren, bez koliko igrača, i to je veliki hendikep za nas. Jedan naš igrač je završio sa longetom, drugi sa gipsom, treći sa štakama, a četvrti ima oteklinu nosa. Borićemo se kao lavovi da, uprkos tome, iz sva tri finala izađemo kao pobednici. Za mene je najpošteniji sistem takmičenja onaj koji se primenjivao zaključno sa prethodnom sezonom. Tokom cele takmičarske godine bili smo ubedljivo najbolji, a sada se u sedam do deset dana kroz plej-of rešava pitanje šampiona. Pokušaćemo da potvrdimo ono što smo pokazali i prethodnih meseci, a to je da smo najbolja ekipa. Partizan nikada nije igrao lepši rukomet nego sada sa Dariom Krželjom kao trenerom i imaju jako dobre igrače na svakoj poziciji, neki od njih su čak vanserijski. Očekuje nas jedno zanimljivo finale i nadam se da će gledaoci uživati. Poželeo bih sreću i Partizanu i mojim momcima i neka bolji pobedi.”

Dario Krželj, strateg crno-belih, smatra da je prednost Novosađana u tome što imaju iskustvo osvajanja trofeja i dobro znaju kako da slome otpor protivnika u odlučujućim utakmicama.

,,Na prethodna dva susreta sa Vojvodinom u ovoj sezoni gubili smo fokus u poslednjih 15 minuta, iako smo tokom većeg dela utakmice bili u prednosti. To se dešava zbog rostera koji imaju, jer njihovi igrači znaju kako se osvajaju titule i bogato iskustvo koje poseduju pravi razliku. I ovoga puta Vojvodina je favorit, ali mi smo Partizan i nikada se ne predajemo. Nebitno je ko je nam je protivnik, uvek idemo na pobedu. Nisam tip trenera koji se raduje kada se suparnički igrač povredi. Žao mi je što Milan Milić neće igrati, doživeo je ozbiljnu povredu i finale će ostati uskraćeno za jednog izuzetnog igrača. Nadam se punim tribinama, jer će to biti dodatni motiv za moje igrače. Moja jedina želja je da sve prođe fer i korektno, bez povreda, da bude pravo finale i da pobedi bolja ekipa, jer to i jeste svrha sporta. Očekujem da će biti neizvesno. Svi klubovi su odigrali veliki broj utakmica, igrači su premoreni i mislim da jedva čekaju da se sezona završi. Međutim, ovo je finale, za ovo su živeli i radili poslednjih deset meseci i motivacija neće izostati.”

Utakmicu Vojvodina – Partizan možete pratiti u direktnom prenosu na drugom program Radio-televizije Srbije.