XS
SM
MD
LG
03.05.2023 Branimir Đokić

Nemamo prostora za greške protiv Novog Pazara

Fudbaleri TSC-a u četvrtak, 4. maja od 16h, dočekuju na TSC Areni u Bačkoj Topoli ekipu Novog Pazara, u utakmici 1/4 finala Kupa Srbije, u utakmici u kojoj nema favorita.

Žarko Lazetić, šef stručnog štaba TSC kaže da je u pitanju eliminaciona utakmica i da ima vrlo malo prostora za greške.

"Ovo je izuzetno važna utakmica, jer je eliminaciona, ali je svakako ne bih izdvajao od ostalih utakmica koje smo igrali u poslednje vreme ili onih što slede. Ulazimo u period gde će svaka utakmica na neki način biti eliminaciona i to nam govori da moramo biti maksimalno fokusirani, bez mnogo prostora za greške. Utakmica dolazi vrlo brzo nakon meča sa Partizanom i probali smo za ova dva, tri dana da se igrači prvo odmore, a onda i analiziramo prethodnu utakmicu. Igračima svaka čast, bili su dobri i napravili dovoljan broj šansi koje nažalost nismo uspeli ovaj put da iskoristimo", kaže trener plavo-belih.

Što se tiče utakmice sa Novim Pazarom, Lazetić napominje da po njemu, u njoj nema favorita.

"Često se slažem kada kažu da smo favoriti ili kad kažu da nismo. U ovom slučaju nama dolazi protivnik koji je za nas uz Crvenu zvezdu i Partizan najnezgodniji. Od njih smo izgubili dve utakmice u ovoj sezoni, jedine dve koje smo odigrali sa njima. I koliko god mi na papiru bili favoriti i to želeli da budemo, očigledno nam ta ekipa i njihov način igre ne odgovaraju. Zato moramo maksimalno da se skoncentrišemo na ovaj meč sa Novim Pazarom, kako ne bi dozvolili neko iznenađenje. Svakako to je tim koji ima velike ambicije ove sezone, na čemu im čestitam. Poslednjih godina su se borili za ostanak u ligi, a ove sezone su u borbi za Evropu gotovo celo prvenstvo. Svakako, mi nećemo kalkulisati, izvukli smo lekcije iz prethodnih utakmica, dobro smo se spremili i nadam se da će se to već videti na ovoj utakmici", ubeđen je trener Lazetić.

Odbrambeni igrač Nemanja Petrović protiv Partizana odigrao je svoj 100. zvanični meč za TSC, a spremno čeka utakmicu sa Novim Pazarom.

"Težak je ispit pred nama, kada gledamo rezultate iz ove sezone. Dva puta smo od Novog Pazara izgubili ove sezone i to je protivnik koji nam ne odgovara. Možda baš zbog toga i imamo silan motiv da im se odužimo i ostvarimo pobedu, pogotovo što je u pitanju eliminaciona utakmica, gde nam je cilj da doguramo što dalje u tom takmičenju", naglašava Petrović.

Utakmica 1/4 finala Kupa Srbije igra se u četvrtak, 04.05.2023 u Bačkoj Topoli na TSC Areni od 16.00, uz direktan prenos na kanalu Arena Premium 1.