XS
SM
MD
LG

Derbi proleća u Padinskoj Skeli, Žarkovčani u Šopiću na noge Šušnjaru, Sremčica se probudila, cilja bodove u Lugu

U sredu je na programu vanredno 24. kolo Beogradske zone, koje će obeležiti dva derbija četiri prvoplasirane ekipe. U prvom planu je okršaj vodećeg PKB-a i drugoplasiranog GSP Poleta Dorćola u Padinskoj Skeli i odmeravanje snage Šušnjara i OFK Žarkova u Šopićima.

“Saobraćajci” su minimalnim rezultatom savladali Hajduk sa Liona i iskoristili buran remi lidera u Makiškoj šumi da mu se približe na bod. Šušnjar je kiksnuo u duelu sa predposlednjom Sremčicom i propustio priliku da se približi vodećem dvojcu. Boleč je iznenadio u Leštanima, dok je pored ranžirne stanice, uz obilje golova, slavila Lokomotiva. Barajevo je bilo bolje od Zuca 2019, OFK Mladenovac nadigrao je u Ralji Kosmaj, drugi remi odigran je u Medoševcu.

Uoći derbija proleća razgovarali smo sa trenerima ekipa koji su izrazili respekt i izrekli komplimente na račun rivala.Trener Stojković napominje da je drugi deo sezone uvek teži od jeseni. - Imamo problem sa defanzivom i u prethodnih osam kola primili smo devet golova (jesenas deset), ali sam zadovoljan realizacijom. U Žarkovu uspeli smo da anuliramo visoko vođstvo domaćina, ali je teška povreda golmana Prodanovića sve bacila u zasenak. Očekuje nas GSP Polet Dorćol, jedna organizovana, iskusna ekipa, koja je dugo na okupu. Od pojedinaca da pomenem Jovanovića, u špicu iskusnog Paučinca, pozadi Tatomitova. Još mi je u sećenju pobeda u prvom susretu začinjena sa dva evro gola - kaže trener “mlekadžija” i napominje da će Prodanovića zameniti rezervista Grujić.

Iskusni strateg Miki Ivanović nije zadovoljan prolećnim izdanjem ekipe i smatra da nije trebalo da izgube od OFK Mladenovca kod kuće i u Zucama. Kad je sutrašnji duel u pitanju kaže da će snage odmeriti dva najbolja tima, koji su borbenim i agresivnim izdanjem zasluženo zaseli na vrhu tabele. Uveren je da će oba takmaca ući u Srpskku ligu ispred ostalih, koji pokušavaju na razne načine da im uskrate to zadovoljstvo.

Drugi derbi u Šopićima donosi odmeravanje snage između trećeg Šušnjara i četvrtoplasiranih Žarkovčana. Predvođeni Džiknićem i Obradovićem domaćin pokušati da popravi utisak od neplaniranog neuspeha u Sremčici. Fizički su pali u nastavku prethodnog meča i imaće velike probleme sa mladim, rastrčanim i efikasnim sastavom gostiju, predvođenim Obradovićem, Pavlovićem, Prošićem i ostalima.

Duel na Lionu između Hajduka i Barajeva može doneti dobru predstavu začinjenu golovima. “Golubovi” su pružili veliki otpor “saobraćajcima” i sa Marićem i Silvom jurišaće na tri boda. Za protivnika će imati iskusan sastav, koji zna da loptu iznese od od svog “peterca” I tačnim pasovima stignu do protivničkog gola. Za razliku od domaćina, Barajevci su uspešniji u nastavku sezone (14 bodova), dok je Hajduk za sada bodovno skroman (pet bodova), mada su u poslednje vreme podigli formu.

Zuce 2019 je favorit protiv Leštana, koji su prepustili bodove predposlednjem Boleču. Savić, Pršo i družina uglavnom osvajaju bodove kod kuće, za razliku od gostiju (pet bodova) došli u poziciju da strepe za opstanak.

Komgrap protiv fenjeraša iz Ralje trebalo bi da se raduje novim bodovima i stabilizaciji u sredini tabele. Trener Ivan Đurović imao je problema oko sastavljana tima, ali se bitni igrači vraćaju u tim. Kosmaj se oprostio od Zone i uveliko zaostaje za najbližim konkurentima. Muči ih hronična neefikasnost i najmanje golova postigli su u ligi.

Utakmica u Boleću obećava zanimljivu i neizvesnu utakmicu. Domaćin je angažovao iskusnog trenera Nebojšu Đurića i rezultati su odmah vidiljivi. Prvi put su zabeležili pobedu na strani, u Leštanima. Lokomotiva, naredni protivnik, je u goleadi odigrala turbulentan meč sa Komgrapom i pobedom napustila opasnu zonu.

Mladenovčani su spoj mladosti i iskustva, podjednako uspešni na oba fronta. Isprašili su nejaki Kosmaj i protiv ekipe iz Medošavca imće teži posao. Gosti su ostali bez iskusnog stratega Dragana Grčića, radi se o zategnutoj ekipi koja tokom utakmice diktira tempo i Mladenovčani moraju biti oprezni.

U Mali Mokri Lug dolazi probuđena Sremčica posle pobede nad favorizovanim Šušnjarom. Crvena zvzda ima mlad sastav ratnički raspoložen, borben i jak u duelima. Sremčica do kraja mora odigrati kao prethodnog vikenda ako želi da dostigne konkurente i izbegne najgori scenario. I dalje su bez pobede na gostovanju i pruža im se prilika da protiv konkurenta potvrde uspon forme.


30 .kolo Beogradska zona
Šušnjar 6 : 3 Leštane
Barajevo 1 : 2 Lokomotiva
GSP Polet Dorćol 9 : 0 Kosmaj
OFK Žarkovo 3 : 4 Napredak
PKB 3 : 0 Sremčica
Hajduk 1 : 0 Crvena zvezda
Zuce 2019 1 : 1 OFK Mladenovac
Boleč 1 : 2 Komgrap
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 PKB 30 22 6 2 72
2 GSP Polet Dorćol 30 23 1 6 70
3 Šušnjar (-4) 30 22 4 4 66
4 OFK Žarkovo 30 16 6 8 54
5 Zuce 2019 (-4) 30 14 6 10 44
6 OFK Mladenovac 30 11 8 11 41
7 Hajduk 30 11 6 13 39
8 Barajevo (-4) 30 12 6 12 38
9 Komgrap 30 11 5 14 38
10 Napredak (-4) 30 11 6 13 35
11 Crvena zvezda 30 8 9 13 33
12 Boleč 30 9 6 15 33
13 Lokomotiva 30 8 8 14 32
14 Leštane 30 8 4 18 28
15 Sremčica 30 4 10 16 22
16 Kosmaj (-1) 30 2 5 23 10