XS
SM
MD
LG

Het-trik Gutića na pet kilometara, Mijailović prvi na deset

Teodora Simović je ponovila lanjski uspeh - foto: V. Jankov

Imjući u vidu da je na šestoj atletskoj manifastaciji "Bačejska dasetka" startovalo ukupno 398 takmičara, 244 na 10 i 148 na pet kilometara i da je kroz ciljnu ravninu prošlo 362, 225 na dužoj i 137 na kraćoj deonici, čemu treba dodati preko stotinu predškolaca i školaraca, jasno je da Atletski klub Bečej prezadovoljan dešavanjem uoči Vaskrsa.

- Godinama unazad smo jadna od najmasovnijih i najtraktivnijih sportskih manifstacija koje proprati veliki broj sugrađana, pa je razumljivo da smo ponosni na ovo što radimo, veli ideolog svojevrsnog atletskog hepeninga kraj Tise Bojan Jocić.

Najviše raloga za radot ima rođeni Nevesinjac Uroš Gutić,koji brani boje banjalučkog Borca.

-Stigao sam iz Venecije i evo zabeležio treću uzastopnu pobedu na pet kilometara u Bečeju. Dolazim i sldeće godine, obećao je Gutić.

Gutić je stazu istrčao u vremenu 15:23, što je za sedam sakundi brže nego lane. Drugo mesto osvojio je Aldin Čatović iz Novog Pazara (15,28), a treći je bio Miloš Đurđević iz Kule (15,54). Najbrži Bečejac bio je Bojan Miljević (17,00). U ženskoj konkurenciji prva je bila Lenka Nikolić iz Novog Pazara (18,27), drugo mesto osvojila je Jelena Šubatlija iz Sremske Mitrovice (18,44), a traće Branislava Stepanov (20,54), dok je najbrža Bečejka bila Teodora Mišković (26,65).

Het-trik Uroša Gutića - foto: V. Jankov

Teodora Simović iz Novog Pazara ponovila je uspeh od lane i okitila se pobedničkim orelom na duplo dužoj stazi, koju je savladala u vremenu 35:46. Drugo mesto pripalo je Nori Trklja Boca iz beogradske Crvene zvezde (38:07), treća je bila Aleksandra Kostadinovć iz Sremske Mitrovice (38:47). Najbrža Bečejka bila ja Teidora Stojić (55:50).

- Radujam se pobedi i što smo mala, ali odabrana ekipa iz Novog Pazara opravdali rejting koji klub uživa u svetu atletike. Pokušaću naredne godine da zabeležim pobednčki het-trik, optimista je Teodora Simović.

Najzad, u muškoj konkurenciji na deset kilometara pobedio je Novopazarac Nikola  Mijailović (33:00), Drugi je bio Uroš Maksimović iz Kragujevca ( 35:41), a treći Konstantin Simić iz Apatina (35:45), dok a najbrži Bečejac bio Filip Basarić (19:19).

V. Jankov