XS
SM
MD
LG

Derbi Radničkog i Zvezde u Kragujevcu

Detalj ssa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

U derbiju pretposlednjeg kola Super lige Srbije vaterpolisti Radničkog dočekuju Crvenu zvezdu, u subotu, od 19 časova, na bazenu SPD "Radnički".

U poslednjih nekoliko godina između ovih timova stvorilo se veliko rivalstvo, jer su njihovi mečevi tradicionalno neizvesni i uzbudljivi. Tako je bilo i ove sezone. U tri meča viđena su sva tri ishoda. Radnički je na startu bio ubedljiv na svom bazenu, u okviru Regionalne lige (15:10), ali je potom ispustio dva gola razlike u finišu i odigrao nerešeno u superligaškom derbiju u Beogradu (9:9). Ipak, najslađa je bila Zvezdina pobeda u polufinalu Kupa na istom mestu (11:10), posle koje su "crveno-beli" u finalu savladali i Novi Beograd i došli do trofeja.

- Očekujem jako tešku, neizvesnu i dobru utakmicu, kao što je to uvek slučaj u našim okršajima. Zvezda je u Kupu pokazala da može svakoga da pobedi i bez obzira na prednost domaćeg bazena, neće nam biti lako. Jako se dobro poznajemo, znamo šta nas očekuje i spremni ulazimo u utakmicu. Sigurno će se voditi velika borba i presudiće želja. Jednostavno je, ko bude agresivniji, biče bliži pobedi - smatra Lazar Dobožanov, golman Radničkog.

Posle serije nešto slabijih izdanja i pehova, Radnički je kompletirao redove na „fajnal-foru“ Regionalne lige i na momente nagoveštavao da se nalazi na dobrom putu ka povratku forme. Međutim, nije uspeo da sačuva tri gola prednosti u polufinalu sa splitskim Jadranom, a nije imao ni sportske sreće, pa je posle 12:12 u regularnom delu poražen na peterce.

- Dobro smo izgledali u polufinalu, ali smo na kraju, ipak, ispustili pobedu. Jesmo se malo podigli, ali to moramo da unapredimo u odnosu na prethodne utakmice i da još više podignemo formu. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i da ćemo pobediti, jer nam je to jako potrebno u ovom trenutku - zaključio je Dobožanov.

Dva kola pre kraja vodi Novi Beograd sa 21 bodom, a slede ga Radnički (19) i Crvena zvezda (16). Izvesno je da će ovi timovi između sebe raspodeliti prva tri mesta, a teoretski svi imaju šanse za vodeću poziciju pred plej-of.

Ulaznice su u prodaji, na info pultu zatvorenog bazena SPD "Radnički", po ceni od 300 dinara.


Valis 8 : 15 Partizan
BVK Crvena zvezda 7 : 10 Novi Beograd
Šabac 10 : 5 SPD Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Beograd 10 9 0 1 27
2 BVK Crvena zvezda 10 6 1 3 19
3 SPD Radnički 10 6 1 3 19
4 Šabac 10 4 0 6 12
5 Partizan 10 4 0 6 12
6 Valis 10 0 0 10 0