XS
SM
MD
LG

Vesti iz FSB

Organizacija fudbalskih trenera FS Beograda obaveštava sve klubove i njihove trenere seniorskih i ekipa mlađih kategorija da, uoči nastavka prvenstvene sezone 2022/2023, svi treneri (seniorskih i ekipa mlađih kategorija) u svojim trenerskim legitimacijama ili preko potvrda, moraju imati validni lekarski pregled (lekarski pregled važi šest meseci) koji mora biti postavljen u odgovarajuću rubriku sistema COMET.

Takođe svi treneri, koji to do sada nisu uradili, obavezni su da uplate godišnju članarinu za 2023. godinu i u OFT FS Beograda je overe u svojim trenerskim legitimacijama, a zatim da taj podatak postave u svojim registracijama na sistemu COMET.

Zbog toga OFT FSB obaveštava klubove da će do početka prolećne polusezone 2022/2023, prekontrolisati sve trenere u ligama FSB koji su u sistemu COMET i ukoliko za pojedine trenere ovi podaci ne budu vidljivi u tom sistemu, takvi treneri biće raskinuti i neće moći da se ubace u protokole utakmica dok god ne budu imali validne lekarske preglede i/ili regulisane članarine za 2023. godinu.

Takođe, upozoravaju se klubovi da se taksa za izdavanje dozvole za rad trenera mora uplatiti na tekući račun OFT FSB 205-526771-02, a oni klubovi koji menjaju trenera seniorske ekipe u toku aktuelne sezone plaćaju dvostruki iznos takse koji se progresivno duplira za slučaj da je to tokom tekuće sezone (posle dve promene) treća, ćetvrta itd. promena trenera seniora. Ovo ne važi za trenere mlađih kategorija. Klubovi Srpske lige - grupa "Beograd" moraju imati i overene (kod notara i u OFT FSB) ugovore sa trenerima (šefom stručnog štaba i pomoćnicima) koji se takođe verifikuju u sistemu COMET. U ovoj ligi ukoliko se menja trener mora biti overen i raskid ugovora sa prethodnim što je uslov da sledeći angažovani trener (prvi ili pomoćni) dobije dozvolu za rad.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise